Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

3 meubeltrends van 2021

Net zoals kledingtrends veranderen de trends op het gebied van interieur ook constant. Deze trends veranderen natuurlijk ook met de seizoenen mee. Maar om nou elk kwartaal je meubels aan te passen is ook niet realistisch. Met de volgende trends op het gebied van meubels zit je de komende tijd wel goed.

Lichte houtsoorten voor een open en licht huis

Het gebruik van vooral lichte houtsoorten in je interieur is een trend die ontstaan is in Scandinavië. Of het nou een vloer, tafel of ander meubel is, lichte houtsoorten zijn overal wel voor te gebruiken. Er zijn genoeg websites en winkels die meubels gemaakt van lichte houtsoorten verkopen. Maar wil je een meubel op maat, speciaal gemaakt voor jou, dan zijn meubelmakerijen zoals Rolan Meubels een goede optie. Deze meubelmakerijen maken een meubel dat perfect past in je huis en de afmetingen heeft die jij wil. Ook kunnen ze meedenken over het ontwerp van de meubels en hoe de wensen en ideeën van de klant in het meubel gaat passen.

Breng donkerblauwe elementen in je interieur

Een kleur die op dit moment echt terug van weggeweest is, is donkerblauw. De kleur wordt gebruikt op de muur, in kussens en voor schilderijen. Maar ook een donkerblauwe vaas is vaak erg leuk en opvallend in een interieur. Het brengen van blauw in je huis zorgt voor rust en kalmte, maar geeft tegelijkertijd ook een erg luxe uitstraling. En je hoeft het niet alleen bij standaard blauw te houden. Er zijn namelijk ook genoeg variaties, zoals zwartblauw en grijsblauw, die makkelijk te combineren zijn met andere elementen in het huis. Metaal bijvoorbeeld, of een combinatie van blauw en goud zorgen voor een echt sfeervol huis. Maar natuurlijk is alleen blauw erg donker en saai. Zorg dus voor afwisseling met blauw als algemene kleur.

Een botanische sfeer met natuurlijke elementen

Het toevoegen van natuurlijke elementen in een huis zorgt voor kalmte en een fijne leefomgeving. Er hoeven echt niet alleen maar bloemen in een huis te staan voor deze sfeer. Soms zijn een paar planten precies genoeg voor dit botanische gevoel. En planten zijn ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Je hoeft ze niet vaak water te geven en kan lang plezier van ze hebben.