Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

5 veelgemaakte en te vermijden fouten bij interieurinrichting

Het inrichten van het interieur is niet iets wat u dagelijks doet. Niet iedereen heeft het budget om een professionele interieurinrichter in te huren. Veruit de meeste interieurs zijn daarom zelf samengesteld. Dit zal in veel gevallen goed gaan omdat veel mensen best wel kijk op interieurinrichting hebben, maar vaak zal het ook fout gaan. Welke 5 fouten moet u vermijden bij het inrichten van het interieur?

1. Te weinig opbergruimte

Wanneer u een tijdje op een vaste locatie woont, dan zult u in de loop der jaren heel wat spullen verzamelen. Ook al gooit u veel weg, mensen zijn nu eenmaal van het bewaren van spullen. Het is dan ook zo dat in vrijwel ieder huishouden te weinig kastruimte is. Oogt uw interieur te rommelig, doordat u bepaalde spullen in het zicht heeft liggen? Dan heeft u tijdens het inrichten van het interieur te weinig rekening gehouden met opbergruimte. Opbergruimte is essentieel in ieder interieur en in iedere ruimte van uw woning, houd u daar dan ook rekening mee bij uw interieurinrichting.

2. Onpraktische badkamerinrichting

Een aanvulling op het eerste punt geldt extra bij een badkamerinrichting. De badkamer is meestal een kleine ruimte waar u toch veel dingen kwijt moet kunnen. Denk daarbij aan handdoeken en alle toiletartikelen die behoorlijk in aantal kunnen oplopen bij meerdere gezinsleden. Veel mensen kiezen voor een zeer strakke badkamer, maar vergeten hierbij ruimte om alle badkamerspullen in op te bergen. Houd hier rekening mee met het inrichten van de badkamer.

3. Drukke slaapkamer

De inrichting van de woonkamer wordt vaak als belangrijk gezien. Niet zelden wordt er dan minder aandacht aan de slaapkamer besteed. Dit is wel belangrijk, want een slaapkamer moet rust uitstralen en de inrichting heeft directe invloed op uw nachtrust. Kies in de slaapkamer voor neutrale en sobere kleuren en zorg voor een grote kledingkast. Zo voorkomt u dat er kleding rond blijft slingeren, wat zeker niet bevorderlijk is voor de rust die de slaapkamer moet uitstralen.

4. Slechte verlichting

Verlichting kan een interieur maken en breken. Daarbij is geen enkele vorm van verlichting het ideale alternatief voor daglicht. Kies er daarom ten eerste voor om ramen niet onnodig te blokkeren en laat altijd voldoende daglicht in de ruimtes komen. Kies vervolgens de juiste soorten verlichting op de juiste plekken en pas de lampen aan, aan uw interieur. Landelijke wandlampen passen in een klassiek of landelijk interieur en industriële lampen niet in een vintage interieur.

5. Teveel meubels

Een veelgemaakte fout is dat een woonkamer volgepropt wordt met meubels. Het kan uiteraard zijn dat u gaat samenwonen en beide partners meubels meebrengen waar ze geen afstand van willen doen. Dit kan, maar dit maakt de woonkamer wel extra vol en komt ook rommelig en benauwd over. Veel beter is het om toch te kiezen om enkele meubels weg te doen en enkel meubels aan te schaffen als u deze ook daadwerkelijk nodig heeft.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht