Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Achteruitrijcamera monteren

Waarschijnlijk heb je er wel eens iemand over horen praten. Een achteruitrijcamera. Steeds meer auto’s beschikken over deze tool en het is dan ook de moeite waard om er eentje aan te schaffen. Maar hoe werkt dit dan precies? Dat zal in dit artikel duidelijk worden.

Sommige voertuigen hebben een ingebouwde achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera inbouwen hoeft u dan niet meer zelf te doen. Maar dit artikel zal gaan over het zelf plaatsen van een losse achteruitrijcamera. Deze bestaat uit de camera, een monitor en een kabel. Het is gemakkelijk om zelf de achteruitrijcamera te monteren. U heeft hier geen hulp of uitgebreide technische kennis bij nodig.

Allereerst is het heel handig om voor het monteren te testen of de camera werkt. Ga na of het gefilmde beeld op het schermpje verschijnt. Daarna kunt u de camera gaan plaatsen. De plaats van de camera is zeer belangrijk. Het is van belang dat deze in het midden van de auto is bevestigd, zodat het complete beeld gefilmd kan worden en er niet een bepaalde hoek overgeslagen wordt. De regel bij de locatie van de camera luidt hoe hoger, hoe beter het zicht. Als de camera namelijk bovenop de auto is bevestigd is er zowel goed zicht recht achter het voertuig als verder naar achteren. Dit laatste is bijvoorbeeld handig bij het invoegen op de snelweg.

De camera heeft geen losse voeding nodig, maar moet wel worden aangesloten met de kabel vanuit de voorkant van de auto. Hierover wordt later meer verteld. De monitor heeft echter wel voeding nodig. Het is mogelijk om deze aan te sluiten op de sigarettenaansteker of in het dashboard. Vervolgens is het nodig om een gat te boren op de plek waar de camera komt. Hier gaat uiteindelijk de kabel doorheen. Bij het vastzetten van de camera is het handig om waterafstotende kit te gebruiken zodat het bestemd is tegen elke regenbui. Als u liever niet wilt boren in de auto, kunt u ook kiezen voor een draadloze achteruitrijcamera. Tot slot sluit u de kabels aan en test u het geheel.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht