Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Alles over rittenregistratie voor de Belastingdienst

Indien u over een auto van de zaak beschikt en geen bijtelling wilt betalen, dient u dit aan te tonen met een rittenregistratie. In de rittenregistratie staan alle ritten die u heeft gereden met daarbij het karakter van de rit (privé of zakelijk), start- en stopadres, start- en stoptijd, aantal gereden kilometers etc. U mag maximaal 500 km privé met de auto van de zaak rijden om bijtelling te voorkomen.

 

Rittenregistratie bewaren

Als u voor de Belastingdienst ritregistratie bijhoudt, dan is de wettelijke bewaartermijn 7 jaar. Bij een eventuele controle kan de Belastingdienst dus gegevens tot 7 jaar terugvragen. Wanneer u een rittenregistratie op papier bijhoudt, dient u de gegevens hiervan dus goed en lang te bewaren. Maakt u gebruik van een GPS ritregistratiesysteem, dan kunt u de gegevens downloaden naar Excel, PDF of een fiscaal rapport en de gegevens op uw computer opslaan.

 

Controle vanuit Belastingdienst

In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is het niet nodig de rittenregistratie elk jaar naar de Belastingdienst toe te sturen. Als de Belastingdienst aanleiding ziet om de rittenregistratie op te vragen, wordt u hiervan per post op de hoogte gebracht. De Belastingdienst voert regelmatig controles uit op zakelijke voertuigen, bijvoorbeeld met behulp van een scanner of scanauto. Indien uw voertuig word gescand op een zondagochtend bij de Efteling, wordt er bekeken of er bijtelling wordt betaald of niet. Is dit niet het geval, kan dat een aanleiding zijn voor de Belastingdienst om uw rittenregistratie op te vragen.

 

Waar moet een rittenregistratie aan voldoen?

Een rittenregistratie voor de Belastingdienst moet de volgende onderdelen bevatten:

  • Het merk van de auto
  • Het type van de auto
  • Het kenteken van de auto
  • De periode waarin u de auto tot uw beschikking hebt
  • Per rit: de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller, het adres van vertrek en aankomst, de route die u hebt gereden, aard van de rit (privé of zakelijk), de privé-omrijkilometers (wanneer u tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers rijdt). Een rittenregistratie kastje houdt deze gegevens volledig automatisch bij.

 

Wilt u meer informatie over rittenregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/