Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten voordat je gaat werken met steigerhout

Je ziet het tegenwoordig overal. Steigerhout is hip. Dat het zo hip is komt niet alleen door de robuuste uitstraling, maar ook door de stevigheid. Steigerhout is namelijk erg duurzaam, mits het goed behandeld wordt natuurlijk. Dit maakt dat steigerhout vooral veel wordt gebruikt bij het maken van tuinmeubels. Door de authentieke uitstraling zorg je er voor dat je tuin karakter krijgt en je hoeft niet op te letten of je er per ongeluk een keertje tegenaan stoot.

 

Soorten steigerhout

Er zijn veel verschillende soorten steigerhout te krijgen. Deze soorten zijn ook weer allemaal anders behandeld of te behandelen dus er zit altijd wel iets tussen wat bij jou smaak past. Als je gaat voor onbehandeld steigerhout dan krijg je ruwe geschaafde planken die zijn gedroogd. Het drogen van de planken is erg belangrijk. Als dit niet goed is gebeurd kunnen de planken gaan werken en worden al je meubels scheef. Onbewerkt steigerhout is nog vormbaar naar jou eigen wensen. Je kan er voor kiezen om het te bewerken tegen de weersomstandigheden of je kan er voor kiezen om het verven in jou favoriete kleur. Als je gaat voor gekleurd steigerhout dan is dit vaak al behandeld en kan je her direct gebruiken om meubels te gaan maken.

 

Behandelen van steigerhout

Je kan je steigerhout op verschillende manieren behandelen. Je kan er voor kiezen om de planken met olie te behandelen. Dit is ideaal als je het uiterlijk van het hout zo min mogelijk wilt veranderen. Je hout is dan wel beschermd tegen vocht en vet, maar blijft toch de mooie lichte kleur houden. Kies je voor kleurloze lak, dan is je hout ook goed beschermd. Echter wordt het hout wel stukke donkerder. Als je kiest voor beits dan kan je steigerhout een afgesleten uitstraling geven. Beits is vaak transparant, maar je kan ook kiezen voor een variant die meer dekt.

 

https://definitieweb.nl/definitie-van-steigerhout/