Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

American Translators Association

De American Translators Association (ATA) werd opgericht in 1959 en is de grootste professionele vereniging van vertalers en tolken in de Verenigde Staten, met meer dan 10.000 leden in maar liefst 90 verschillende landen. Lidmaatschap van de vereniging staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in vertalen en tolken als een beroep. Leden zijn onder meer vertalers, tolken, taaldocenten en vertaalbureaus. ATA biedt in meerdere talencombinaties certificatie-examens aan haar leden en is aangesloten bij de International Federation of Translators (FIT).

Vereniging van vertalers en tolken

De primaire doelen van ATA zijn het bevorderen en ondersteunen van de professionele ontwikkeling van vertalers en tolken en het bevorderen van de vertaal- en tolkenberoepen. De vereniging biedt gedurende het hele jaar een verscheidenheid aan programma’s en diensten ter ondersteuning van deze doelen, waaronder webinars en eendaagse workshops. Tijdens de jaarlijkse conferentie van de vereniging komen vertalers van over de hele wereld samen om onder andere verschillende specialiteiten en taalcombinaties te interpreteren en perfectioneren.

Echte professionals

De ATA is dus geen vakbond, maar een vereniging van vertalers en vertaalbureaus. Met eigenlijk als doel vertalen en vertalingen over de hele wereld, en in een veelvoud van talen, naar een hoger niveau te tillen. Als een vertaalbureau, of vertaler, is aangesloten bij de ATA betekent dit dat u te maken heeft met een echte professional; iemand die het beroep en het ambacht van vertalen serieus neemt.

Gecertificeerde vertalers; kwaliteitsgarantie

Een belangrijke reden om als vertaler of vertaalbureau aan te sluiten bij de vereniging is de certificering. Na het behalen van het ATA-certificeringsexamen zijn vertalers verplicht om een ​​bepaald aantal educatiepunten te blijven behalen om de certificering te behouden. ATA certificering staat dus voor kwaliteit en constante ontwikkeling.

Mocht u uw website willen laten vertalen om de Amerikaanse markt te veroveren, zit u bij een vertaalbureau dat is aangesloten bij de American Translators Association in principe altijd goed.