Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woningen

Belangrijkste voordelen van het gebruik van een elektrische open haard

Elektrische sfeerhaarden kunnen je woonkamer gezellig maken. In de winter voor de open haard zitten is een ontspannende bezigheid. Dit apparaat biedt warmte en een decoratieve functie. Ondanks dat er verschillende opties zijn voor haarden, kiezen veel mensen voor de elektrische kachel. Dit type haard is veilig, kosteneffectief, gemakkelijk te onderhouden en energiezuinig. Om deze redenen kan een elektrisch verwarmingssysteem de beste keuze zijn voor elk type huis. Daarnaast biedt deze haard ook veel voordelen. Het is bijvoorbeeld duurzaam en eenvoudig te installeren. Hier volgen een aantal voordelen die je bij gebruik van een elektrische haard hebt.

 

Lage kosten en weinig onderhoud

Elektrische haarden kunnen behoorlijk duur zijn, maar het installatieproces is eenvoudig en betaalbaar. Je hoeft je huis niet te verbouwen om dit apparaat te installeren. Bovendien heeft deze haard geen onderhoud nodig. Wanneer je een traditionele houthaard gebruikt, moet je deze regelmatig schoonmaken. Het is omdat het hout verbrandingsproces rook en as produceert. De traditionele open haard produceert ook roet. Je moet de haard dus regelmatig schoonmaken. Een elektrische haard stoot daarentegen geen rook en dampen uit. Zo is de haard altijd schoon. Wanneer je je woonkamer wilt verwarmen, hoef je hem alleen maar aan te zetten. Zet het dan uit wanneer je maar wilt.

 

Energiezuinig

In de winter kan je elektriciteitsrekening stijgen. Dat komt doordat je constant de cv-installatie gebruikt. Maar wanneer je de haard gebruikt, verwarm je alleen de ruimte die je wilt. Dit kan een effectieve manier van sparen zijn. Er zijn andere aanvullende verwarmingssystemen die je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van een infraroodstraler of een draagbare kachel, maar vergeleken met deze kachels biedt een elektrische haard betere functies. Deze haard heeft een lager elektrisch vermogen nodig dan de cv-installatie. Als resultaat kun je de kosten voor elektriciteitsrekeningen besparen.

 

Eenvoudige installatie en veilig

Je hoeft je huis niet te verbouwen en je muur te breken om deze open haard te installeren. Deze haard kun je overal neerzetten. Het installatieproces is afhankelijk van het haar ontwerp dat je aanschaft. Zo kun je bijvoorbeeld vrijstaande haard kopen. Daarnaast kunnen andere haarden worden geïnstalleerd door deze aan de muur te hangen. Als je veiligheid voorop stelt, is een elektrische haard de beste optie voor jou. Deze haard is veilig voor kinderen. Bovendien stoot het ook geen rook uit, dus het heeft geen invloed op de luchtkwaliteit in je huis.