Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Beste matras toppers op slaapwijsheid.nl

Wat is een matras topper en waarom gebruik je het? 

Wat is een Matras Topper of topmatras?

Matras toppers zijn er al een lange tijd, maar we hebben nog steeds de neiging om veel vragen over hen te krijgen. Mensen vragen zich vaak af of ze een matras topper nodig hebben en wat ze eigenlijk doen. Zijn ze een vervanging voor een slecht matras? Of gewoon iets dat aan een goed matras moet worden toegevoegd om het beter te maken? In dit artikel gaan we diep in op matras toppers en vertellen we je precies wat ze zijn, welke types er bestaan, en of je er al dan niet een nodig hebt voor je bed. 

Bekijk hier de beste matras toppers op slaapwijsheid.nl!

 

Misverstand over matras toppers en topmatrassen

Laten we eerst een veelvoorkomend misverstand uit de weg ruimen. Matras PADS en matras TOPPERS zijn niet hetzelfde. Over het algemeen is een matras-topper een comfortlaag die bovenop uw matras wordt gelegd. Hij kan al dan niet waterdicht of anti-bacterieel zijn.

De belangrijkste taak van een matras-topper is comfort.

Een matrasbeschermer daarentegen wordt over het algemeen gebruikt voor de waterdichtheid en de antibacteriële eigenschappen. Dit gezegd zijnde, kan een matrasbeschermer ook comfort toevoegen, maar het is niet de eerste prioriteit.

Nu we de technische details uit de weg hebben, laten we het hebben over de verschillende soorten matras toppers die je kunt vinden.


Traagschuim:

Verreweg het meest kosteneffectieve en wijdverbreide materiaal voor een matras topper is traagschuim. Toppers van traagschuim zijn er in verschillende diktes, van 1 inch tot wel 5-6 inch. Traagschuim staat erom bekend een zachte ondersteunende laag toe te voegen en bewegingsoverdracht te verminderen.

Katoen:
Als u op zoek bent naar een optie goedkoper dan een 1-inch traagschuim topper, overweeg dan een katoenen. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te produceren en proberen het gevoel van een veren topper na te bootsen. U moet echter weten dat katoenen toppers de neiging hebben om snel plat te worden, en de vulling heeft ook de neiging om op te kroppen.

Veren:
Vergelijkbaar met katoen, maar van hogere kwaliteit, veren matras toppers staan bekend om het feit dat ze super zacht zijn. Als u het gevoel wilt hebben dat u op een wolk slaapt, investeer dan in een veren matras topper van topkwaliteit. Net als bij katoen hebben de veren echter de neiging om zich op bepaalde plaatsen op te hopen en zullen ze moeten worden opgeschud.

Latex:
Een van de duurdere opties voor een matras topper is latex. Over het algemeen hypo-allergeen (tenzij je een latex allergie hebt), een latex matras topper is een geweldige manier om ongeëvenaarde zachte ondersteuning toe te voegen, en sommige opties zijn zelfs waterdicht en anti-bacterieel.

Kan een Matras Topper een nieuw matras vervangen?

Als u zich afvraagt of u een paar extra jaren uit uw versleten, doorgezakte matras kunt halen door een matras topper toe te voegen, denk dan nog eens goed na.

Matras toppers zijn geen wonderpil. In feite is het doel van een matras topper niet om een oud matras te repareren, maar eerder om een stevig matras zachter te maken.

Als uw matras oud en doorgezakt is, is het kopen van een matras topper zonde van het geld. Je zult nog steeds een oude, doorgezakte matras hebben. Neem in plaats daarvan het geld dat u opzij hebt gelegd voor een matras topper en investeer in een nieuw matras. Tegenwoordig kun je bedden online kopen, en je kunt een fatsoenlijke kwaliteit krijgen voor ver onder de $ 1000.

Als je een matras hebt dat net iets te stevig is, maar verder in prima staat verkeert, is een matras topper een geweldige investering in je slaap gezondheid en zal je een heel eind op weg helpen om een rustgevende slaap te krijgen.

Hoe kiest u de beste matras-topper voor u?

Als u hebt besloten dat een matras topper iets voor u is, is het tijd om te overwegen waar u op moet letten bij het winkelen voor een topper.

Bepaal eerst uw budget en laat dat u helpen bij uw materiaalkeuze. Als je een laag budget hebt, maar niet aan het schrapen bent, kun je een goede kwaliteit traagschuim matras topper krijgen voor minder dan je zou verwachten.

Als je meer te investeren, een veren top of latex matras topper moet worden op uw radar.

Hoe dan ook, een matras topper kan een geweldige investering zijn, vooral voor koppels. 

 

Ga naar Slaapwijsheid voor een uitgebreide selectie van de beste matras toppers.

 


https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/topdekmatras-7-best-geteste-toppers/

Gerelateerde artikelen

Een bhv-cursus voor jouw werknemers

Overweeg je om te beleggen? Lees deze tips eens

Veel verkopen met een app