Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag op school

Kleinkunstig opperde ooit deze term, de Cultuurdag. Voor Kleinkunstig is de Cultuurdag een dag waarbij leerlingen nieuwe dingen leren, inspiratie opdoen en gemotiveerd worden om zelf meer aan de slag te gaan met cultuur. Cultuur blijft vaak toch een abstracte term voor leerlingen, vaak weten ze niet precies wat hiermee wordt bedoeld en welke rol zij spelen in een cultuur. Hun hele leven zullen de leerlingen er baat bij hebben wanneer zij een betere basis- (of gevorderde) kennis hebben over wat cultuur is en wat zij er mee kunnen. 

Hoe een Cultuurdag eruit ziet is geheel afhankelijk van de middelbare school zelf, dat is het fijne aan een cultuurdag. Met een breed aanbod van workshops verdeeld over verschillende disciplines zijn er honderden verschillende combinaties te maken die perfect aansluiten op de wens van de school. Kleinkunstig garandeerd een workshop in het aanbod te hebben die aansluit bij de wens van elke school in Nederland (en eigenlijk ook België). Een cultuurdag wordt altijd volledig georganiseerd door Kleinkunstig, de middelbare school houdt dus veel tijd over om te kunnen besteden aan andere belangrijke zaken waar ze wellicht normaal gesproken geen tijd voor hebben. Een Cultuurdag is dus ook de perfecte invulling voor een dag wanneer docenten hun tijd ergens anders aan moeten besteden. 

Muziekworkshop

Zoals eerder beschreven kan een Cultuurdag in verschillende vormen en maten plaatsvinden, totaal afhankelijk van de wens van de school. Een leuke invulling, en eentje die toch vaak blijft voorkomen, zijn muziekworkshops. Kleinkunstig heeft veel verschillende muziekworkshops in hun aanbod, varierend van muziekproductie via een computerprogramma tot het maken van raps. Tijdens een Cultuurdag die zich richt op muziek kunnen de leerlingen meerdere, wellicht wat minder bekende, muziekstijlen ontdekken en misschien wel geinspireerd worden om hier zelf meer over te leren. Het zal niet de eerste keer zijn dat een leerlingen tijdens een workshop van Kleinkunstig een ontdekking doet. 

https://kleinkunstig.nl/cultuurdag