Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

De fijne details van rimpels

Naarmate je ouder wordt verandert je huid, neemt de hydratatie van je huid af en verlies je belangrijke voedingsstoffen. Als je een gebrek hebt aan vocht en voedingsstoffen, neemt het aanmaken van collageen sterk af. Dit is een stof waar je huid op steunt, waardoor je huid veerkrachtig en strak is. Wanneer het minder van de stof binnenkrijgt, verslapt de huid en verliest het zijn veerkrachtigheid en stevigheid. Hierdoor komen er groeven tevoorschijn aan het oppervlak van je huid, oftewel rimpels. Rimpels zijn de eerste tekenen die het zichtbare ouderdom aangeven.

Er zijn twee verschillende soorten rimpels. De uitdrukkingsrimpels komen voor op het voorhoofd, op de lijn tussen de neus, langs de lipranden en tussen de wenkbrauwen. Door fronsrimpels verwijderen kan dit tegen worden gegaan. De andere rimpels komt voort uit de huidverslapping. Doordat de veerkrachtigheid en stevigheid van de huid verdwijnt, leidt dit tot minder zuivere gezichtscontouren, wallen, hangwangen en een dubbele kin.

Er zijn drie mechanismen die leiden tot de vorming van rimpels. Het eerste mechanisme is de werking van de gezichtspieren. De huid wordt constant belast door de bewegingen van je gezichtsspieren. Door deze samentrekkingen ontstaat er op den duur lijnen tussen de huid, waardoor de huid wordt uitgetrokken en wordt geplooid. Het tweede mechanisme is de wijziging van de middelste huidlaag. Veroudering leidt namelijk tot een afplatting van de opperhuid en de middelste huidlaag. Het laatste mechanisme is de wijziging van het reliëf van je huid. Wanneer men ouder wordt raken de lijnen op het gezicht steeds vaker uitgerekt en uiteindelijk uitgehold. Dit gebeurt sneller na de 60e leeftijd.

Een rimpel kan nooit helemaal uitgewist worden, maar met de juiste producten kunnen sommige mechanismen uitgesteld worden en sommige zelfs voorkomen worden. De belangrijkste stoffen die worden gebruikt in verzorgingsproducten zijn pro-collagenen, antioxidanten, vitamine C, hyaluronzuur en depigmenterende stoffen. Echter hangt hier vaak wel een prijskaartje aan, maar dit is ook het geval bij een rimpelbehandeling met injectables.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht