Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

De voordelen van bulk eten inkopen

De voordelen van bulk eten inkopen

Je eten in bulk inkopen heeft vele voordelen. Bulk eten inkopen is goed voor het milieu, de portemonnee en je bespaard plastic afval! In dit artikel gaan wij er alles over vertellen.

Je kunt je afval verminderen door een grote hoeveelheid eten in te kopen

Ja, dat klopt, grote verpakkingen bevatten minder afval. Daarnaast hebben kleinere verpakkingen uit de supermarkt ook vaak reclame erop of andere onnodige verpakkingen. Door groot in te kopen bespaar jij jezelf al die reclame en onnodige verpakkingen, dit kost ook allemaal geld dat jij zelf betaald.

Bulk inkopen betekent minder transport dus minder uitstoot

Bulkproducten worden namelijk veel dichter bij de producent verpakt en ingeladen. Kleine verpakkingen. Doordat er niet een extra verpakkingsvrachtwagen hoeft te komen bespaar je die transport. Vaak komt het dan ook nog eerst in een warenhuis terecht voordat het wordt opgeladen naar de supermarkt. Dit bespaar je allemaal door bulk eten in te kopen.

Door bulk eten inkopen leef je duurzamer

De productie van verpakkingsmaterialen haalt bomen uit onze bussen en verontreinigd onze wateren. Daarnaast gebruikt het ook een enorme hoeveelheid energie waardoor er een enorme hoeveelheid CO2 onze atmosfeer in wordt gepompt. Verpakkingsvrije winkels zeggen nee tegen plastic en dat is een standpunt dat wij allemaal zoveel mogelijk zouden moeten innemen.

Als er nog geen verpakkingsvrije winkels bij jou in de buurt zijn is groot inkopen de beste optie. Alles wat houdbaar is kan je bulk inkopen. Denk hierbij aan rijst, muesli, haver, gedroogde bonen, noten etc. Door te kiezen voor grote verpakkingen leef je bewuster, je denkt door over de keuzes die je maakt in de winkel en je bespaart ook nog eens geld!

Kleine stapjes maken al verschil

Door al eens te gaan experimenteren met het vullen van je voorraadkast kan je al een impact hebben op het milieu.

 

 

 

 

 

https://doepserleven.nl/de-voordelen-van-bulk-eten-inkopen-op-voorraad/