Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Internet

De voordelen van glasvezel

Glasvezel wordt steeds populairder, niet heel gek want er zitten een groot aantal voordelen aan tegenover klassieke bekabeling. De rek is volledig uit de klassieke kabel gehaald en deze heeft dus zijn limieten bereikt, glasvezel is dan ook een revolutie binnen de kabel wereld en snelheden lopen dan ook exponentieel op. Met Glasvezel is het mogelijk om data met de snelheid van het licht te transporteren. In dit artikel kunt u eerst een kort stukje met algemene informatie lezen, waarna er meer verteld wordt over de voordelen en geschikte informatie over een glasvezelspecialist.

Er zijn verschillende soorten glasvezel aansluitingen die hieronder kort worden toegelicht:

  • Fiber the node (FTTN): glasvezel tussen grote centrales.
  • Fiber to the curb (FTTC): Dit is een glasvezelkabel die gaat tot het wijk verdeelkastje. Vroeger werd dit ook glasvezelaansluiting genoemd, maar dit veroorzaakte veel verwarring.
  • Fiber to the building (FTTB): Glasvezel tot het gebouw.
  • Fiber to the home/office (FTTH/FTTO): Glasvezel tot aan de meterkast.

Nederland is een voorloper op het gebied van glasvezel. Als een van de weinige landen in Europa loopt glasvezel tegenwoordig vaak tot in de woning of het kantoor. Het bovenstaande is nog niet overal het geval, maar het glasvezel netwerk groeit snel en wordt op steeds meer plaatsen mogelijk. Het is ook aan te raden om binnen het pand glasvezel aan te leggen om data en snelheidsverlies te voorkomen.

Een van de grootste specialisten op het gebied van glasvezel is het bedrijf Optinet. Door het inhuren van een erkende glasvezelspecialist worden vertrouwelijke gegevens niet zomaar op straat gegooid. Daarnaast weet u zeker dat er het maximale uit uw netwerk wordt gehaald en u lichtjaren voorloopt op de concurrentie. Een aantal fiber to the desk oplossingen die Optinet aanbied zijn:

  • Brand-Rex Blolite
  • Brand-Rex MicroBlo
  • Ericsson Ribbonet

Natuurlijk wordt het netwerk niet alleen geïnstalleerd maar bied men ook onderhouds- en ondersteuningsdiensten.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht