Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Energie besparen met een tochtstrip deur

De gasprijzen worden steeds hoger en veel warmte gaat verloren via deuren en ramen in huis. Vooral bij oudere ramen en deuren zitten vaak veel naden en kieren waardoor er veel tocht is en warmte verloren gaat. In dit artikel geven we een aantal tips hoe je deze wamte in huis kunt houden. Wij gebruiken hiervoor onder andere de beste deur tochtstrip voor een goede afdichting van naden en tocht!

Het isoleren van je woning is erg belangrijk. Naast een lagere energierekening levert het veel wooncomfort op, geen toch maar en het is een stuk warmer. Ook heb je minder last van geluiden en is het een stuk veiliger.

Hoe kun jij jouw deur optimaal isoleren?

1. Een goede isolerende deur: De beste isolatie van de deur is om een goede geisoleerde deur aan te schaffen. Deuren met een thermische onderbreking hebben een isolatielaag en onder de deur vaak een deurveger.

2. Isolatieglas: Als het om een buitendeur gaat en je hebt er nog enkel glas of normaal dubbel glas is dan kan het zinvol zijn om het glas te vervangen. Als je naar HR++ gaat kun je tot wel 30% energie besparen.

3. Tochtstrips aanbrengen: Om de deur goed af te dichten kun je tochtstrips plaatsen tussen de deur en de deurlijst in het kozijn. Hiermee voorkom je dat er toch langs je deur gaat. Ook onderaan de deur zou je een tochtborsteltje kunnen plaatsen om toch te voorkomen.

Om een tochtstrip aan te brengen heb je de volgende gereedschappen nodig:
Afbreekmes, hamer, ijzerzaag, potloot, rolmaat

Welk materiaal heb je nodig?

Tochtstrips met spijkers of tochtband, ontvetter en een emmer met spons.

Voordat je de strips gaat aanbrengen is het ontvetten erg belangrijk, voornamelijk bij plakstrips voor een goede hechting op het kozijn. Na het ontvetten kan je de tochstrips op maat maken en op het kozijn plaatsen met spijkertjes, schroeven of plakstrip.

Wil je ook tocht bij het raamkozijn voorkomen? Hiervoor kun je tochtband gebruiken.

https://www.kopenenvergelijken.nl/