Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Geldzaken

Ondernemen is niet makkelijk. Dat is misschien zelfs een understatement. De belangrijkste vraag voor elke ondernemer is natuurlijk heeft u wel voldoende klanten en hoe kan u er meer krijgen. Maar dat is een ander verhaal dan waar ik vandaag graag over zou willen schrijven. Sluit uw ogen eens en stelt u zich eens voor dat ik tegenover u zit en ik u de volgende vraag stel: heeft u uw geldzaken wel op orde? Ik ben geen accountant, ook geen zorgverzekeraar maar een simpele collega ondernemer die dag in dag uit doet wat u waarschijnlijk ook het liefste doet: ondernemen.

Ik ben er verzot op om bedrijven op te bouwen, mijn visie na te jagen en een perfect resultaat te boeken. Helaas lukt dit niet altijd, maar dat is het risico van het vak. Het belangrijkste wat er voor mij telt is dat ik aan het eind van de maand voldoende omzet heb gedraaid om mijzelf, mijn werknemers, mijn vrouw en mijn twee kinderen te kunnen voeden.

Hierbij komt een redelijke hoeveelheid aan salarisverwerking bij kijken. Dit kost me een hoop kostbare tijd die ik liever besteed in werkzaamheden waar ik sterk in ben en meer plezier in heb. Daarom heb ik een loonbureau ingeschakeld. Dat gebeurde ongeveer een halfjaar geleden. Ik kan begrijpen dat ondernemers redelijk huiverig zijn voor uitbesteden. Partners en kennissen vertellen mij vaak dat ze uitbesteden veel te duur vinden en liever zelf het werk doen. Maar al gaan we even rekenen, de tijd dat u gemiddeld aan loonverwerking kwijt bent is Circa 2 en halve dag per maand. Dit komt neer op 20 uur. Er zitten 12 maanden in een jaar 12×20=240 ik geef mijzelf een redelijk uurloon van 35 euro per uur. 35×240=8 400 euro per jaar dat u verliest aan salarisverwerking. Dan kunt u toch veel beter een goedkoop loonbureau inschakelen en verder gaan met doen waar u goed in bent.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht