Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Hobby en vrije tijd

Gereedschap voor de tuin

Straks is het weer voorjaar en dan moet er weer van alles gebeuren in de tuin. Dan kun je maar beter goed gereedschap voor handen hebben. Goed gereedschap is namelijk het halve werk.

Zo kun je je heg gewoon knippen met een mechanische heggenschaar. Maar dat ben je snel zat als je een grote heg hebt. Fijner is het om een elektrische heggenschaar te gebruiken. Dan ben je sneller klaar en het resultaat zal ook een stuk mooier zijn. Je kunt om de heg zo recht mogelijk af te snoeien een touwtje spannen als hulpmiddel. En voor de laatste takje die nog een beetje uitsteken kun je het beste een snoeischaar gebruiken.

Een heg hoor je aan de bovenkant smaller te knippen dan aan de onderkant. Hierdoor komt het zonlicht ook onderin. En als je te rigoureus knipt, heb je kans dat je gaten in de heg maakt die helaas niet meer vol groeien want als je voorbij het groen bent dan komt het niet meer terug.

Een ander leuk apparaat waar je een hoop gemak van kunt hebben, is de bladblazer. Met een klein tuintje is het wellicht een beetje overdreven maar met een grote tuin is het ideaal om alle losse blaadjes mee op te ruimen. Bladblazers heb je in elektrische of benzinemotor varianten . De bladblazer met een benzinemotor zijn tamelijk luidruchtig. In een nieuwbouw wijk zal men het wellicht niet zo kunnen waarderen dat je zo’n kabaal maakt. Maar ergens op het platteland heeft niemand er last van. De elektrische variant heb je met een accu of met een snoer. Een snoer kan wel eens een beetje in de weg zitten  en je hebt ook niet overal stroom. Dus je moet even kijken of dit met jouw tuin wel zo handig is. Met een accu kun je overal komen maar het nadeel is dat je hem wel moet opladen.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht