Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Heb jij je groetensurrogaat al ingenomen?

Door onze levenstijl komen we voedinsstoffen te kort. We nemen er simpelweg niet de tijd voor om elke avond een voedzame en gezonde maaltijd te bereiden vol met verse groenten. We hebben het met zijn allen zo druk met allerhande andere zaken dat we teruggrijpen op gemaksvoeding.

De voedingsindustrie vaart er wel bij. Sterker nog, door middel van slimme marketingcampagnes worden we gestimuleerd om vooral zo door te gaan. Neem toch vooral een lekkere pizza uit de oven want dan eet je nog eens een andere pizza. Of neem die reclame voor pizzaburgers waarin ons wordt uitgelegd dat de groenten erop vooral dient als decoratie. Die moet je dus in een vaasje zetten.

Vanaf de jeugd wordt ons geleerd hoe gezellig het is om te eten bij de bekende fastfood restaurants. Ja, ze verkopen er tegenwoordig ook wel salades maar je wordt toch verleid om er een vette hap bij te nemen. We komen voedingsstoffen te kort en vitamine C is daar slechts een voorbeeld van. Met een tekort aan vitamine C ontwikkel je scheurbuik. Deze ziekte is ons welgekend van de verhalen van de ontdekkingsreizigers in de gouden eeuw. Uiteindelijk hebben zij de ontdekking gedaan hoe belangrijk vitamine C is voor ons mensen. Dit product halen wij vooral uit verse groenten en fruit.

Uiteraard kun je ook gewoon vitamines vanuit een potje innemen, de zogenaamde groentensurrogaten. topvitamins is zo’n fabrikant waarbij je natuurlijke voedingssupplementen kunt kopen. Je kunt zelf je te kort aan vitamines aanvullen door zo’n vitaminepil. Pas echter wel op met niet in water oplosbare vitamines. Deze kunnen schade aanrichten bij een te hoge concentratie in het bloed. Doordat ze niet in water oplosbaar zijn, kun je ze ook niet makkelijk afvoeren via de urine. Het is en blijft toch het beste om gewoon zo veel mogelijk verse groenten te eten.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht