Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Winkelen

Hoe kunt u veilig boodschappen doen tijdens corona?

We dachten dat we de goede kant opgingen maar de besmettingen lopen weer op. We moeten boodschappen halen maar op welke manier doen we dit veilig? Er is een mogelijkheid om eenvoudig uw boodschappen online bestellen en die thuis te laten bezorgen, maar de wachttijden kunnen soms lang zijn. Er zijn mensen die twee weken moeten wachten voordat er tijd is om uw boodschappen bij u thuis te bezorgen. Dat is voor veel mensen geen optie. BijCoop.nl valt dit gelukkig mee. Hoe kunt u nu veilig boodschappen doen tijdens corona?

 

Maak een boodschappenlijstje

In deze tijd met al die besmettingen maakt u niet graag lang werk van uw supermarktbezoek. Een goede voorbereiding is essentieel. Te lang in een ruimte verblijven waar veel mensen komen is niet slim. Maak daarom van tevoren een boodschappenlijstje. U hoeft op deze manier niet in de winkel nog te bedenken wat u ook alweer allemaal nodig heeft. Het is het handigst als u een lijstje maakt voor een paar dagen zodat u niet iedere dag opnieuw naar de supermarkt hoeft te gaan. Schrijf op wat u nodig heeft of zet het in uw telefoon, dat maakt niet uit. Het scheelt een hoop getreuzel waarmee u andere mensen niet de mogelijkheid geeft constant dicht bij u in de buurt te komen staan.

 

Kies een vaste winkel

Wat u ook kan helpen is één winkel te kiezen waar u de boodschappen gaat doen. Leer de winkel een beetje uit uw hoofd zodat u weet waar u de producten moet zoeken. Op die manier hoeft u niet heen en weer de winkel door. U kunt als u de winkel een beetje uit uw hoofd kent zelfs de boodschappen op uw lijstje, in de juiste volgorde op schrijven. Op deze manier bent u zo klaar en kunt u weer fijn naar buiten.

 

Maak een maaltijdplanning

Als u voor een hele week kan bedenken wat u wilt eten is het een idee om voor een hele week de boodschappen in huis te halen. Schrijf de artikelen op die u iedere week nodig heeft, en bedenk dan wat u aan producten nodig heeft om te eten. Vlees en groente kunt u best een paar dagen bewaren. Melk en kaas blijft ook gemakkelijk een paar dagen in de koelkast goed. U kunt in de folders van de supermarkten van tevoren kijken wat er in de reclame is en hier uw lijstje op af stemmen. Plan uw maaltijden rond de artikelen die in de aanbieding zijn. Zo slaat u ook nog eens twee vliegen in één klap: u heeft uw boodschappen binnen en u heeft geld bespaard door boodschappen te halen die in de reclame zijn.

 

Nog een kleine tip: ga op tijden boodschappen doen dat het niet zo druk is. U kunt het beste tussen 9 en 11 en 13 en 15 uw boodschappen halen. Op die tijden zitten veel kinderen op school en zijn veel mensen op hun werk. U heeft dan de ruimte om veilig uw boodschappen bij Coop.nl te kunnen doen.