Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je voor een goede klantenservice

Ieder bedrijf krijgt er op den duur mee te maken: klachten en opmerkingen van klanten. Het is van groot belang dat deze goed afgehandeld worden en op de juiste manier aangepakt worden. Als een klant zich niet serieus genomen voelt en het gevoel heeft dat jij niet je best doet voor hem, dan raak je je klant kwijt. En dat is natuurlijk zonde en onnodig geweest. Iemand die al een dienst of product bij je afgenomen heeft, is in potentie een terugkerende klant. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een goede klantenservice? Wat moet je doen om klanten met klachten te behouden?

Waar moet je op letten?

Zodra je een klacht van een klant binnenkrijgt is het belangrijk om deze persoon zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging te sturen. Laat hem weten wat de termijn is die je nodig hebt om zijn klacht te beantwoorden en dat je er alles aan doet om hem naar tevredenheid te helpen. Zorg er ook voor dat klanten snel weten te vinden waar ze moeten zijn voor klachten en opmerkingen. Laat ze niet zoeken op je site, maar geef duidelijk aan welk nummer ze kunnen bellen of welk emailadres er gebruikt kan worden. Geef mensen ook meerdere opties om te reageren. Dus sta ze niet alleen schriftelijk te woord maar ben ook bereid om klachten telefonisch aan te nemen. Blijf ten alle tijden beleefd! Ook als je zeker weet dat de klant ongelijk heeft. Bedank hem of haar voor de feedback en luister goed. Een klant die zich niet serieus genomen voelt, zal niet meer terugkeren.

 

Klantenservice Tele2

Als laatste willen we je nog een voorbeeld geven van een bedrijf dat zijn klantenservice goed op orde heeft. De klantenservice van Tele2 is zo’n bedrijf. Zij zijn op meerdere manieren bereikbaar en de medewerkers zijn goed opgeleid in het behandelen van klachten. De klantenservice van Tele2 doet er alles aan om je te helpen en je naar tevredenheid te woord te staan. Ze komen uit zichzelf met oplossingen en luisteren naar de klant. Een mooi voorbeeld dus van een goede klantenservice.

http://www.klantenservice.tips/telefoon-klantenservice/televisie/tele2/