Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Sport

Karpervissen in Noord-Frankrijk

In Nederland zijn de temperaturen nog laag te noemen voor de tijd van het jaar. Het is eind mei en de temperatuur is nog nauwelijks in de 20graden geweest. Het visseizoen komt dan ook langzaam op gang. De paai zal waarschijnlijk pas over een maand inzetten, maar zo anders kan dat bij de buren in het verdere Zuiden zijn. In Frankrijk blijkt het kwik al bijna de dertig graden aan te tikken. Met een week karpervissen op een Frans betaalwater stemt dat niet zo gerust. De kans dat we de vis midden in de paai treffen wordt steeds groter. De kans op een goede sessie lijkt dan ook een stuk kleine, dan toen we de sessie aan het plannen waren. Juist voor de paai is de karper een stuk minder schuw en altijd op zoek naar eten. Daarbij zwemt de vis vaak een grote getalen op, aldus de mannetjes, en zijn de vrouwtjes vaak niet ver weg. Als je in deze zone kunt vissen, dan kan je regelmatig actie verwachten. Dat was ook de stille hoop. 

Vlak voor vertrek bestellen we de laatste spullen bij de online hengelsport winkel en met goed gevulde tacklebox en voldoende voer gaan we vol goede moed op weg. Bij aankomst blijkt dat de visser in de week ervoor meer dan goed gevangen hebben. Met 25 vissen is er regelmatig actie geweest. Het gemiddelde gewicht van 28 Nederlandse ponden, met de zwaarste vis geklokt op 21kg. In de laatste 2 dagen is de actie echter afgenomen. Uiteraard is dit belangrijke informatie. We proberen nog meer informatie te krijgen, hoe er gevist is en hoeveel gevoerd, maar deze informatie blijft bij hele nietszeggende opmerkingen. Dan maar zelf verder uitzoeken.

Na kort overleg met de vismaat, en de stek een uur geobserveerd te hebben, is de conclusie dat er meer dan genoeg karper op de stek aanwezig is. Gelukkig is de paai nog niet ingezet. Onze vermoedens is dat er niet genoeg gevoerd is door de voorgaande vissers om de vis op het aas te houden. Vandaar dat er gekozen wordt om een centrale voerplek aan te leggen en hier 2 hengels op te leggen en 2 hengels links en rechts ervan. Om niet alle ogen hierop te gooien hebben we ook allebei een zoekhengel. Met een kleine fluo-pop-up wordt actief gezocht naar vis. Bij voldoende vangsten worden deze plekken verder aangevoerd en na enkele dagen afgeroomd. Vaak zijn dit de laatste dagen van de trip die de echte verrassing vrij geeft. Dat de vis het goed doet op de voerstek blijkt al snel. Na het voeren van 6 kilo in de vroege middag, staan er eind van de middag al 5 karpers op de teller. Alle zijn groter dan 15 kilo. Bij verrast vissen we hard door. Wie weet wat de rest van de week gaat brengen. 

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht