Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Zakelijk

Kassarollen nodig? Vind nu hoogwaardige kassarollen tegen de laagste prijs

Een onmisbaar item in de detailhandel zijn de kassarollen. Weg zijn de tijden dat alle artikelen en prijs handmatig werden opgeschreven. Nu wordt alles via het kassasysteem geregistreerd en het bewijs hiervan ontvangt je klant in de vorm van een geprint kassabewijs oftewel de kassabon. Zeker bij dure artikelen als elektronica en witgoed is de kassabon van extreem belang voor de klant, omdat deze het garantiebewijs vormt. Mocht een defect aan de gekochte artikelen optreden of mocht de klant er niet tevreden over zijn, dan kan deze met de kassabon zijn artikel omruilen, geld terugvragen of zich beroepen op zijn garantie. Het is dus voor je bedrijf van belang dat je fatsoenlijke bonnen aan je klanten meegeeft.

De kassarollen

Een kassarol is eigenlijk niets meer dan een rol papier, waar kassabonnen op geprint worden. Vaak bestaan kassarollen uit thermisch papier; papier die door hitte geactiveerd worden waardoor een kleurstof opgewekt wordt. De standaard kassarol die in Nederlandse winkels veelal voorkomt, heeft een grootte van 80 x 80 x 12 millimeter. Dit houdt in dat de kassarol 80 millimeter breed is en eveneens een diameter heeft van 80 millimeter. De plastic koker in het midden van de rol is ongeveer 12 millimeter. Op deze grootte zit circa 75 meter papier, wat goed is voor ongeveer 300 kassabonnen met een gemiddelde lengte van 25 centimeter. De meeste kassarollen hebben een lege achterkant. Naar believen kun je deze wel laten drukken met het logo van je bedrijf.

Diverse soorten

Er zijn verschillende soorten kassarollen op de markt: gekleurde rollen, thermorollen, houtvrije kassarollen, bedrukte rollen en duplorollen. Welke kassarol jij moet gebruiken, is afhankelijk van het kassasysteem dat je benut. Gekleurde rollen zijn kassabonnen in een bepaalde kleur naar keuze. Thermorollen zijn kassabonnen op thermisch papier. Voor duurzame bedrijven is de houtvrije kassarol op de markt gebracht, waarin geen hout gebruikt is. Duplo of triplo rollen zijn kassabonnen bestaande uit twee respectievelijk drie lagen papier van verschillende kleuren. De kassabon wordt twee á drie keer afgedrukt dientengevolge. Bedrukte rollen zijn kassabonnen die bedrukt kunnen worden met reclame of informatie over je winkel.

Diverse afmetingen

De kassarollen zijn niet hetzelfde als een pinrol. Op de kassarol wordt de kassabon van je klant afgedrukt en deze hebben veelal een grootte van 80 x 80 x 12 millimeter. Pinrollen zijn kleiner van stuk met een gemiddelde afmeting van 57 x 47 x 12 millimeter. Deze bon wordt bij de oudere pinautomaten gedrukt als bewijs van een succesvolle pinbetaling. Een laatste veelgebruikt formaat van de kassarol is de 57 x 30 x 8 millimeter. Twijfel je over de maat van je kassarol, dan kun je die gemakkelijk zelf opmeten. Je meet de breedte van je kassarol en vervolgens de diameter van een volle rol. Als laatste check je de diameter van het kokertje in het midden van de rol.