Koffiemachine op het werk en koffiebonen? Hier leest u er alles over

De focus van veel bedrijven ligt vaak op het tevreden maken en houden van de klant. Maar die tevredenheid begint bij het werk van de werknemers. Een goede, professionele koffiemachine is onmisbaar in iedere bedrijfskantine. Zeker als u weet dat maar liefst 82 procent van werkend Nederland een goede kop koffie zeer belangrijk vindt om de dag goed te beginnen. Goede resultaten beginnen bij een goede werkomgeving. En daar is een kopje koffie zeker een goed voorbeeld van. Een goede bak koffie begint natuurlijk bij een professionele koffiemachine. Benieuwd naar welk apparaat bij uw werkomgeving past? Wij geven u tips.

Wat moet een koffiemachine aankunnen

Goede koffie is onmisbaar in bijna elk bedrijf. De ene koffie is de andere echter niet en dat geldt ook voor de apparatuur. Hoe kies je een koffiemachine die het beste bij uw bedrijf past? Zo zijn er nog meer punten waar u op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gebruikers, de gewenste doorlooptijd, het aantal soorten koffie, wel of geen andere dranken dan koffie, espresso-, instant-, of fresh brew-koffie en wordt er de gehele dag door koffie gedronken? Toch lastig om deze keuze alleen te maken? Deac staat voor u klaar. Zo straalt uw bedrijf professionaliteit uit en zijn u en uw werknemers altijd voorzien van een heerlijk kopje koffie.

Wat voor soorten koffie moet een apparaat kunnen zetten?

Koffie wordt steeds geliefder, natuurlijk komen er dan ook steeds meer verschillende soorten koffie. Waar men vroeger tevreden was met een filterkoffie, worden er steeds meer andere soorten koffie besteld. Ook op het werk is steeds meer vraag en verlangen naar verschillende soorten koffie’s. Het maken van een keuze wordt steeds lastiger, daarom helpen we u een handje.

* Espresso, een klein kopje zeer geconcentreerde koffie.
* Cappuccino, gelijke delen espresso met melk en melkschuim.

* Latte macchiato, bevlekte melk. Bij een latte macchiato wordt een shot espresso toegevoegd aan de melk, niet de melk aan de espresso.

* Café lungo, minder sterk.
* Café corretto, espresso met een scheutje drank.


Belangrijk om te weten is dat uw medewerkers vaak niet altijd dezelfde soort koffie drinken. Waar ze ‘s ochtends een espresso nodig hebben om beter te functioneren, drinken ze in de middag misschien liever een Latte macchiato. Daarom is een professionele machine cruciaal.

Het belang van bonen

De beste koffie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de smaak niet alleen beïnvloed door de kwaliteit van de koffiebonen of de machine. Ook de maling is erg belangrijk. Ook de bonen zijn cruciaal voor een intense smaak. De twee meest gebruikte soorten koffie zijn Arabica en Robusta. De boon van Arabica is groter en heeft een andere kleur dan de Robusta. Robusta bonen maken over het algemeen meer cafeïne aan dan Arabica bonen. Maar het allergrootste verschil tussen de twee, is de smaak. Smaak is heel persoonlijk. Daarom kunt u Arabica- en Robusta bonen met elkaar mengen naar eigen smaak. Zo zorgt u voor uw eigen smaak. 

Thuis genieten we van onze eigen kwaliteitskoffie. Op het werk moeten veel mensen het doen met een kartonnen bekertje en waterige koffie. Het wordt steeds belangrijker om ook op het werk goede koffie aan te bieden voor zowel klanten als medewerkers. Een professionele koffiemachine is een visitekaartje voor uw bedrijf en laat uw medewerkers efficienter en beter werken. Kies daarom voor een koffiemachine op het werk die past bij de wensen van uw medewerkers. Hulp nodig? Neem dan eens een kijkje op de website van Deac Koffie Experts.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht