Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Maak een spiegelwand met spiegelfolie

Wil je al heel lang een spiegelwand in huis? Alleen vind je de prijs van een echte grote spiegel te hoog. Dan hebben wij misschien wel de oplossing voor je! Dat is namelijk spiegelfolie. Spiegelfolie is makkelijk in gebruik en heeft een mooi spiegeleffect. Het leuke aan dit alles is dat het gaan om een plakfolie type. Het is daarom heel gemakkelijk te maken zoals je dat zelf wilt. Bij een spiegel zit je vaak vast aan de grote en aan de vorm. Bij spiegelfolie is dat wel anders want dit kun je helemaal maken zoals je wilt. Ook leuk om te gebruiken bij het knutselen of het maken van een poppenhuis. Je kunt de spiegels net zo knippen als je dat zelf wilt.

Is het plakken van spiegelfolie makkelijk?

Het plakken van folie is over het algemeen heel gemakkelijk om te doen. Wel moet je de instructies altijd goed lezen en opvolgen. Want alleen dan zal het folie het effect hebben zoals het hoort. De ondergrond waar je het op plakt dient vlak te zijn zonder reliëf of oneffenheden. Als dit er wel zit zal je dit gaan zien als het folie geplakt is. Ook is er hierdoor kans op lucht onder het folie en kan het uiteindelijk los gaan laten. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen! Bij het plakken van spiegelfolie op een wand is het belangrijk dat het voorbewerkt is. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met de daarvoor bedoelde primer. De primer zorgt ervoor dat je folie een laag heeft om aan te hechten. Verder heb je nog een aantal tools nodig om spiegelfolie aan te brengen. Denk hierbij aan een rolmaat, Stanleymes en een rakel. Met deze tools zorg je ervoor dat je een prachtig eindresultaat krijgt.

Is het ook weer gemakkelijk te verwijderen?

Het verwijderen van spiegelfolie is ook mogelijk. Wel is het zo hoe langer het erop zit hoe vaster het gaat zitten. Daarom is er wel kans dat als het over verf heen geplakt zit dat dit kan beschadigen. Het is om die reden aan te raden om het folie iets te verwarmen met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag iets week en kan het gemakkelijker verwijderd worden. Trek ook niet in één keer heel hard aan het folie om beschadigingen te voorkomen. Eventuele lijmresten kunnen verwijderd worden met stickeroplosser.

https://www.plakfoliewebshop.nl/