Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Meer webshops door corona

De coronapandemie heeft laten zien dat er mensen met een fysieke winkel niet meer zonder een webshop kunnen. De gedwongen sluiting van deze winkels zorgde er namelijk voor dat deze winkeliers gedwongen hun deuren moesten sluiten. Als gevolg hiervan daalde de omzet van deze winkeliers naar een nulpunt. De enige optie die de winkeliers nog hadden was om over te stappen naar een webshop. Via deze weg was het namelijk wel nog mogelijk om iets van omzet te behalen. Dit was voor sommige mensen de stap om zich vervolgens volledig te richten op een webshop en de fysieke winkel niet tijdelijk maar voor altijd te sluiten. Andere mensen kwamen er juist achter dat het hebben van een webshop zorgt voor een hoop nieuwe dingen waar zij van te voren nog geen rekening mee hadden gehouden.

Retourzendingen een probleem voor nieuwe webshops

Een goed voorbeeld van iets waar nieuwe webshops tegen aanliepen was het retourbeleid. Een klant van een webshop mag een product namelijk binnen 14 dagen na aankoop zonder het opgeven van een reden terugsturen. Dit betekent dat webshop dan twee keer de kosten moeten maken van de verzending. Wat je laatste tijd ziet is dat steeds meer webshops de klanten zelf laten betalen voor het terugsturen van een bestelling. De vraag is of dit de toekomst wordt. Zo zijn er namelijk ook klanten die vervolgens teleurgesteld zijn in de webshop, omdat zij vanuit een stukje service verwachten dat deze kosten voor de webshop zijn. De vraag is echter hoe ver deze service gaat.

Kiezen voor een fulfilment dienst

Om toch een beetje orde op zaken te stellen kan het interessant zijn om te kiezen voor fulfilment diensten. Deze fulfilment diensten nemen het verzenden en ontvangen van retourzendingen volledig uithanden. De fulfilment dienst beheert de voorraad en zorgt er vervolgens voor dat de zending bij de klant terechtkomt. Mocht de klant vervolgens niet tevreden zijn en het product terugsturen dan komt het product weer terecht in hetzelfde magazijn. Zo blijven de kosten laag en worden de risico’s gespreid. Voor iemand die weinig ervaring heeft met een webshop is het dus sterk aan te raden om in zee te gaan met dit soort bedrijven.

https://we-fulfil.nl/