Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Meester in de rechten

De opleiding Rechtsgeleerdheid (ook wel Rechten) is een vrij populaire studie in Nederland. Net als de meeste andere studies hanteert Rechten een bachelor-master structuur, waarbij je in drie jaar tijd je bachelor kunt behalen en daarna een jaar een specialisatie kunt volgen om vervolgens deze gekozen master af te ronden met een heuse masterscriptie. Het eerste jaar van de studie kent dan ook collegezalen vol studenten. De meeste studenten haken overigens af na jaar 1. Veelgehoorde redenen hiervoor zijn onder andere dat de studie te pittig zou zijn of te taai en droog. Ouderejaarsstudenten zijn veelal van mening dat de eerste twee jaren pittig zijn, maar dat het derde jaar echt leuk is, aangezien je dan al wat keuzevakken kunt volgen.

Het werkveld dat letselschade heet

Letselschade is een zeer specialistischt tak binnen het juridische werkveld. Een letselschade advocaat Rotterdam staat iemand bij die schade heeft geleden en lijdt. Deze schade kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Diegene dient slachtoffer te zijn en bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval te hebben meegemaakt (niet door diegene veroorzaakt dus). Een letselschade advocaat Rotterdam heeft gedurende zo’n procedure allerlei taken. Zo dient er een aansprakelijkstelling gemaakt en verstuurd te worden. De schadeposten dienen daarnaast in kaart gebracht te worden, evenals de schadevergoeding die berekend moet worden. Tevens moet er onderhandeld worden met de verzekeraar van de wederpartij en kan het zo zijn dat de zaak moet voorkomen bij de rechter. Dit laatste is natuurlijk wat je in dit soort situaties niet hoopt, maar helaas gebeurt dit met enige regelmaat.

Wat wordt verstaan onder letselschade?

Letselschade is simpelweg alle schade die jij als slachtoffer kunt oplopen tijdens een ongeval. Het kan gaan om geestelijk letsel, maar ook lichamelijk letsel (denk bijvoorbeeld aan schrammen, breuken en inwendig letsel). Je kunt letsel oplopen tijdens een verkeersongeval, bedrijfsongeval, een ongeval tijdens het sporten of bijvoorbeeld een ongeval met een hond die je bijt. De wederpartij dient altijd eerst aansprakelijk gesteld te worden voordat letselschade verhaald kan worden.