Met Douglas hout kunt u vele kanten op

Of u nu een nieuwe schutting, schuur of andersoortig buitenconstructie voor in uw tuin wilt maken of laten maken, Douglas hout is hier zeer geschikt voor. Als tuin- of klusbedrijf doet u er ook goed aan om dit houtsoort voor uw buitenprojecten te gebruiken. Het hout afkomstig van de douglasspar is geschikt voor vele toepassingen. Het hout is namelijk erg sterk en stevig waardoor Douglas planken ook goed te gebruiken zijn voor het maken van buitenmeubelen, zoals tuinbankjes, picknicktafels of tuinstoelen. Met Douglas planken kunt u de voor u perfecte tuinmeubel in elkaar timmeren. Vervolgens blijven de tuinmeubelen erg lang mooi, onbewerkt gaat Douglas hout namelijk maar liefst tien tot vijftien jaar mee. Als u het hout beitst, dan heeft u uw leven lang plezier van uw zelfgemaakte meubelstuk. Met het investeren in stevig hout spaart u dus uiteindelijk kosten uit. Ook voor schuttingen en ander soort buitenconstructies is dit natuurlijk erg fijn. Door voor Douglas planken te kiezen voorkomt u dat u om de paar jaar een nieuwe schutting moet kopen.

Waar komt Douglas hout vandaan?

Douglas hout is afkomstig van de douglasspar. Deze boomsoort, afkomstig van de dennenfamilie, kent zijn oorsprong in Noord-Amerika. Wegens zijn grote bruikbaarheid en het stevige hout, worden er in Europa veel douglassparren aangeplant. Dit gebeurt veelal volgens strenge milieuregels waardoor er sprake is van duurzaam bosbeheer. Zagerijen die op een duurzame wijze bomen kappen, hebben het zogenoemde PEFC-certificaat. Door op dit certificaat te letten weet u dus dat er sprake is van duurzaam bosbeheer.

Verschillende soorten hout en afwerkingen voor vele toepassingen

Als u uw Douglas hout bij Tuinhout Compleet aanschaft, dan weet u zeker dat het hout afkomstig van een zagerij met een PEFC-certificaat betreft. Tuinhout Compleet verkoopt namelijk alleen hout met een milieucertificaat. Al het hout wordt vanuit Europa geïmporteerd. Naast Douglas planken kunt u er ook terecht voor Douglas palen en balken. Ook voor ander soort hout kunt u bij deze online winkel terecht.