Oorbellen

Een edelmetaal is een metaal weinig wordt aangetast door oxidatie zoals roest of zilversulfide. Zilver is een edelmetaal, echter wel minder ‘edel’ dan andere edelmetalen, zoals witgoud. Zilveren oorbellen zijn nog sterk oververtegenwoordigd in oorbellencollecties. Op zilver kan wel een zwarte laag ontstaan – zilversulfide. Deze laag is echter eenvoudig te verwijderen.

Welke oorbellen kies jij?

Een speciale aangelegenheid vraagt om een speciale set van oorbellen. Welke oorbellen kies je voor welke gelegenheid? Een bruiloft? Dan kiest men vaker voor schitterende oorbellen of klassieke pareloorbellen. Een uitbundig feest? Dan zijn het vaak grote en opvallende oorbellen of oorringen. Minimalistische oorsieraden passen mooi en strak voor wanneer je niet helemaal in de spotlight wilt staan. Welke kledingstijl past bij jou? Kies daarbij ook bijpassende oorbellen. Oorbellen zijn in er in oneindig veel varianten en maten – en daarmee altijd persoonlijk. Kijk bij het uitkiezen van oorbellen welke outfits of sieraden je meestal draagt. Draag je meestal gouden sieraden? Kies dan geen zilveren oorbellen, maar blijf bij goud. Vooral zilveren accessoires? Versier je oren dan met zilveren oorbellen.

Oorbellen trends

Wat is er in deze tijd in bij oorbellen? Velen hebben meerdere gaatjes in de oren. Met 2 gaatjes in allebei de oren en kan men dus 4 oorbellen dragen. Ook wordt vandaag de dag niet alleen de oorlel gebruikt, maar ook steeds vaker de oorschelp, tragus (voorkant van je oor, vlak boven oorlel) en helix (bovenste rand van de oorschelp) van het oor.

Oorbellen kopen die jij mooi vindt

Mensen die houden van sieraden zullen blij zijn: een website helemaal over oorbellen. Geen kleine traditionele collectie, maar een online verzameling van allerlei oorbellen. Een website gespecialiseerd in het oorbellen te koop aanbieden. Vrijwel elke vrouw draagt ze wel. bijzondere oorbellen zijn er in vele soorten, maten en prijzen.

 

De prijs is afhankelijk van het materiaal waarvan de oorbellen zijn gemaakt en de mate van exclusiviteit. Een oorbel van witgoud is vele malen duurden dan zilver. Ook worden oorbellen soms voorzien van diamanten. De oorbellen worden vrijwel altijd gemaakt van edelmetalen. Worden de oorbellen niet van edelmetaal gemaakt, dan loop je het risico op allergie verschijnselen.

Oorbellen online zoeken geeft een diversiteit van positieve kanten ten opzichte van oorbellen zoeken in de winkel. Een groot voordeel is de grote beschikbare collectie sieraden online. Het is veel eenvoudiger in een groot aantal online collecties oorbellen zoeken, dan verschillende juweliers af te lopen. Dikwijls zijn oorbellen online ook gunstiger geprijsd, omdat de kosten van een winkelpand niet verrekend hoeven worden in de kosten van de sieraden. Een nadeel van online kopen is natuurlijk dat je de oorbellen niet direct live kunt bekijken.

Zowel vrouwen als mannen dragen in deze tijd oorbellen. Mannen kiezen vaker voor ringetjes, terwijl vrouwen vaker hangers kiezen. Vrouwen en mannen kiezen allebei het meest voor zilveren of gouden oorbellen.

 

Oorbellen als piercing

Een oorring is een sieraad dat door een gaatje in de oorlel of de oorschelp van een vrouw of man wordt gedragen. Om een oorbel te kunnen dragen moet er een gaatje in het oor worden gemaakt. Het gaatje wordt gemaakt met behulp van een gaatjespistool of door middel van piercing. Sommige mensen beweren dat het schieten van oorbelgaatjes met een pistool gevaarlijk is, en geven daarom de voorkeur aan piercen. Het wordt aangeraden om gaatjes te laten zetten door een professionele piercer. Daarmee worden risico’s op een ontsteking beperkt.

Gaatjes laten maken

Ontzettend veel meiden, vrouwen en ook best wat jongens en mannen hebben gaatjes in hun oren. Het is zo dat dmeeste vrouwen of meisjes hebben in beide oren één of meer oorbellen. Mannen ziet men zowel oorsieraden in een van beide oren, maar ook oorbellen in beide oren. Sinds enkele decennia is het ook populair om ringen door andere delen van het oor te plaatsen. Vooral de oorschelp, helix en tragus zijn wat dat betreft populair.

Om een oorbel te kunnen dragen, heeft iemand gaatjes nodig in zijn oren. Het gaatjes schieten gebeurt bij de meeste mensen al op jonge leeftijd. Kort nadat dit is gebeurd kan iemand al oorbellen dragen. Bij de oude wijze van gaatjes schieten was het nodig om gedurende een aantal weken zogenaamde “zweerknopjes” in de oren te laten zitten.

Sommigen worden als klein kind al door hun ouders meegenomen naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Anderen kinderen denken pas aan oorbellen dragen, als ze op school zitten. Vanaf welke leefdtijd meisjes oorbellen laten schieten, verschilt enorm. Sommige juweliers schieten al oorbellen bij jonge kinderen vanaf 1 jaar. Als iemand nog geen 18 is, heeft hij of zij wel officieel toestemming nodig van de ouders. Maar er zijn ook moeders die vinden dat het kind oud genoeg moet zijn om het zelf te beslissen, omdat het toch aan verandering aan het lichaam betreft. Een argument dat men er later eventueel wat meer last van zal hebben, neemt men op de koop toe. Wie mooi wil zijn, moet soms pijn lijden.

Doet het schieten van oorbellen pijn? Volgens de meeste mensen valt de pijn erg mee – vergelijkbaar met wanneer je hard in je oorlel knijpt. Het schieten is binnen een tel gebeurd.

Hoe gaat het maken van gaatjes in zijn werk bij het schieten van gaatjes? Na het maken van een keuze voor de gewenste oorknopjes, moeten de oren ontsmet. Daarna worden de plekjes waar de gaatjes komen afgetekend. De oorknopjes worden in het pistool geplaatst en een voor een in het oor geschoten. Het pinnetje van het oorknopje gaat direct door de oorlel en het afsluitmechanisme maakt de achterkant van het oorknopje vast. Klaar! Het gaatje is gemaakt. En het eerste oorknopje is geplaatst.

Soorten oorbellen

Oorbellen worden gemaakt van allerlei soorten materialen. De meest voorkomende oorbellen zijn van een edelmetaal. Maar oorbellen van staal zijn ook gebruikelijk.

Oorbellen zijn er in allerlei vormen: kleine oorbelletjes, ringetjes, knopjes, staafjes, stekertjes, grote oorringen, lange hangers, etc. etc. Het model van een oorbel is er zo in allerlei vormen, figuren en maten. Verder worden de oorbel vaak hangertjes gehangen , zoals parels, veertjes, hangertjes in een reeks vormen en afbeeldingen.

Ook worden er in oorbellen ook andere materialen verwerkt, waaronder diamantjes, kristallen, swarovski kristallen, glas en een reeks soorten edelstenen.

Op internet vind je o.a. oorbellen via oorbellen. Een divers assortiment van een reeks oorbellen is op meerdere manieren door te kijken. Het geeft een uitgebreid overzicht van diverse aanbieders. De prijzen en informatie over de oorbellen staan erbij. Kijk zelf of er een geschikt stel oorbellen voor jou aanwezig is. Op de site is meer info te vinden over een diverse soorten oorbellen.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht