Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Tiny Escape begint met 1ste Tiny-House in Lisse

Een jaar geleden wilde Sophie niet één, maar meerdere kleine huisjes bouwen – niet voor zichzelf – maar om de stadsbewoners een korte pauze te gunnen van het hectische stadsleven zonder lange afstanden te hoeven afleggen. Hun missie is om mensen, vooral degenen die in de stad wonen en weinig toegang hebben tot de natuur, veel vaker te laten genieten van het typische vakantiegevoel.

 

Recreatie en minimalisme bij Tiny House

Volgens Sophie hadden Tiny Houses zich volledig voor dit doel aangeboden, omdat ze zo dicht bij de natuur staan als alleen tenten kunnen, en een enorme mate van mentale vrijheid geven door de ruimtelijke beperking en de verminderde omgeving. Dit klinkt op het eerste gezicht misschien paradoxaal, maar hoe minder ruimte en objecten er om je heen zijn, hoe beter je je je op het wezenlijke kunt concentreren en rust kunt vinden.

“De visie is dat deze Tiny Houses resorts zullen worden waar men zich terug kan vinden in de natuur, maar ook in zichzelf. Het bedrijf heet nu “Tiny Escape” en het eerste Tiny Guest House is gelegen aan de rand van Hamburg in een ongelooflijk mooi natuurgebied. Sinds december vorig jaar biedt het stadsbewoners, maar ook minimalistische toeristen, proefbewoners en Tiny house enthousiastelingen vanuit Lisse de mogelijkheid hebben om te ontspannen. Van het boekingsproces tot en met de feedback, alles is zo eenvoudig en zelfverklarend mogelijk ontworpen, om zo min mogelijk af te leiden van de eigenlijke taak – de recreatie. Daarnaast zijn douchegel, shampoo, vaatwasser, handdoeken en bedlinnen natuurlijk al in huis aanwezig, want het bezoek aan de Tiny Escape begint al bij het inpakken. Hoe minder u hoeft mee te nemen in uw koffer, hoe beter, want hij neemt alleen maar onnodige ruimte in beslag in het toch al kleine huisje.

 

Tiny Escape: een Tiny-house, doordacht tot in het kleinste detail.

Het ruimte-, licht- en raamconcept is tijdens de bouw van het huis met grote zorg ontwikkeld. De plattegrond is bewust zo gekozen dat er geen binnenmuren in het huis zijn, maar wel afgebakende leefruimtes.
In de woonkamer kunt u comfortabel een boek lezen voor de Hobbit houtkachel, een heerlijke maaltijd bereiden in de keuken of lekker op de keukenbank in de zithoek zitten en vanuit het raam naar spechten, herten en vele andere bosbewoners kijken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je een boomchirurg vinden?

Welke verschillen zijn er tussen grohe douchekranen?

Warmteverlies door slecht isolerend glas