Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

Tips voor een ooglidcorrectie

Op steeds meer locaties is het mogelijk om een ooglidcorrecties toe te laten passen. Voordat we de locaties gaan bespreken, is het verstandig om eerst eens het effect van een ooglidcorrectie te bespreken. Lees snel verder om hier achter te komen.

Als je ouder wordt, verliest je huid enige elasticiteit. De huid wordt verslapt en gaat hangen. Rimpels ontstaan en de huid rondom je ogen kan uitrekken. Het kan zo erg gaan uitrekken dat het druk kan uitoefenen op je oogleden of wimpers. Hoofdpijn, vermoeidheid en slecht zicht kunnen het gevolg zijn. Een correctie van de oogleden kan de klacht verlichten en verhelpen.

Als je last hebt van permanente en dikke wallen kan een correctie van de oogleden dit verhelpen. Vooral een correctie van de onderste oogleden heeft veel effect bij dit probleem. Dit zorgt ervoor dat het overschot van de huid gecorrigeerd wordt door de huid hier strak te trekken. Een verjongde en minder vermoeide blik is hierbij het resultaat.

Op latere leeftijd is een ooglidcorrectie zonder enkel gevaar of risico mogelijk. Het is een simplistische behandeling die werkt met een plaatselijke verdoving. Het overschot aan huid wordt weggesneden, maar voordat dit gebeurt tekent de plastische chirurg een lijn. Deze lijn geeft aan waar de huid wordt weggesneden. De snee wordt vervolgens gemaakt in de plooi van de oogleden.

Na een operatie is het slim om tijdens het ooglidcorrectie herstel je behandelde ooglid te koelen. Dit is verstandig om op de dag zelf van de operatie te doen, maar ook de dag erna. Na een week is het tijd om de hechtingen te verwijderen en na twee weken nemen de eerste zwellingen af. Ook zullen de blauwe plekken minder worden. Na ongeveer 6 maanden is er niets meer te zien.

In sommige gevallen is het mogelijk een vergoeding ooglidcorrectie te krijgen. Deze vergoeding ontstaat in de meeste gevallen door een aanvullende verzekering. Wel is de ernst van de situatie een belangrijke kwestie hierbij. Je zal je eigen polisvoorwaarden op moeten vragen om erachter te komen of jouw behandeling vergoed wordt. Wanneer je zicht wordt belemmerd, wordt het vaak vergoed.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht