Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten zonwering

Het voorjaar is begonnen! De temperatuur begint te stijgen en de zon laat zich steeds vaker zien. Heerlijk weer om van te genieten, tijd voor een grote wandeling, voor een fietstochtje, om je tuin weer eens op te knappen en wat leuke bloemen neer te zetten. De meeste mensen zijn dol op het lekkere weer en genieten er volop van! De zon kan echter ook voor minder leuke dingen zorgen. Fel licht in huis en wanneer de temperatuur echt hoog oploopt, heb je daar binnenshuis vaak ook mee te maken en wordt het al gauw benauwd. Gelukkig zijn er verschillende zonweringen voor je huis verkrijgbaar.

Zonneschermen

Een zonnescherm is ideaal. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van fel licht binnen en het blijft ook een stuk koeler in huis. Zonneschermen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, kies een soort wat je mooi vindt of wat het best binnen je budget past. De kosten van zonneschermen zijn namelijk behoorlijk variërend. Heb je een ruim budget hiervoor dan kun je eventueel ook voor rolluiken kiezen.

Zonwerend folie

Een voordelige manier van zonwering wat heel goed werkt en vaak al gauw voor zo’n 5 graden temperatuurverschil zorgt, dat is zonwerend folie. Je plakt dit folie eenvoudig op je ramen en profiteert meteen van het effect. Een handige manier van zonwering én vaak een van de voordeligste. Het zorgt voor minder warmte en daarnaast is het ook mogelijk om voor een zonwerende folie met tint te kiezen waardoor het felle zonlicht ook wat minder zal zijn!

Raamdecoratie

Jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, deze soorten raamdecoratie kunnen ervoor zorgen dat je minder last hebt van het felle zonlicht in huis. Ideaal wanneer je dus iets zoekt om het licht tegen te houden. Omdat er minder zonlicht binnen komt zal het ook wat warmte tegenhouden, echter zijn de meeste raamdecoraties zoals deze daar niet speciaal voor gemaakt en zullen ze niet voor heel veel verschil zorgen.