Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Volg een cursus zonnepanelen en word inspecteur of installateur

Wilt u uw steentje bijdragen aan een groenere toekomst en installateur of inspecteur van zonnepanelen worden? Dan moet u uiteraard eerst een van de erkende vakgerichte opleidingen volgen. Zo bouwt u betrouwbaarheid op en heeft u bovendien de kennis in huis om op een veilige manier zonnepanelen te kunnen installeren of te kunnen garanderen dat ze veilig zijn door een grondige inspectie uit te voeren. Voor welke tak u ook kiest, u wilt natuurlijk een zo specifiek mogelijke cursus zonnepanelen volgen die u opleid tot installateur of inspecteur. U wilt hierbij immers niet kennis op moeten doen waar u in de praktijk niets aan heeft. Daarom volgt u het best een van de vakgerichte opleidingen van Omega Training. Dit bedrijf heeft een specifieke leerlijn voor installateurs en een aparte cursus voor inspecteurs.

Kies uit twee vakgerichte opleidingen

Welke cursus zonnepanelen gaat u volgen bij Omega Training? U heeft zoals eerder genoemd de keuze uit twee vakgerichte opleidingen. Gelukkig hoeft u nog niet meteen te beslissen wanneer u nog niet weet of u liever installateur of inspecteur wordt. Het begin van de cursus is namelijk voor beide leerlijnen gelijk. De opleiding begint met basiskennis over zonnepaneelinstallaties. Deze kennis heeft u immers voor beide opleidingen nodig. Vervolgens splitsen de leerlijnen zich. Wanneer u installateur wilt worden, volgt u na de basiscursus de cursus Erkend Zonnestroom installateur. Hierna bent u klaar met de opleiding en kunt u aan de slag. De leerlijn voor inspecteurs is uitgebreider. Zij volgen nog drie cursussen na de basisopleiding, die zich focussen op installatie-eisen en het inspecteren van zonnepaneelinstallaties.

Schrijf uzelf in

Wilt u een cursus zonnepanelen volgen bij Omega Training? Neem dan contact met hen op om u in te schrijven voor een van de twee vakgerichte opleidingen. Dankzij de diversiteit aan cursussen en de steeds complexere materie die behandeld wordt, kunnen zowel beginners als doorgewinterde vakmannen bij hen terecht voor een cursus over zonnepanelen.