Waar moet u op letten bij het kiezen van een automatische deur?

Er zijn heel wat verschillende automatische deuren op de markt. Voor elke sector en elke situatie is er wel een speciale deur die precies doet wat hij moet doen: automatisch open en dicht gaan. Het lijkt zo’n simpele taak, maar een niet werkende automatische deur is in veel gevallen niet alleen een doorn in het oog, maar ook erg gevaarlijk. Zo moet een automatische deur bijvoorbeeld in een noodsituatie ook snel open gaan of gezet kunnen worden. Hieronder een paar belangrijke zaken die u met uw draaideurspecialist moet bespreken voordat u overgaat op een aankoop en installatie.

Binnen of buiten?

Allereerst moet het duidelijk zijn of de deur een verbinding vormt tussen twee binnenruimtes of een toegangsdeur is met een opening naar buiten toe. Bij een buitendeur kunt u namelijk bijvoorbeeld opteren voor de toevoeging van een luchtsluis die de kou buiten en de warmte binnen houdt, of precies andersom op warme dagen.

Hoeveel mensen maken er (tegelijkertijd) gebruik van?

Vooral grote winkels en bijvoorbeeld vliegvelden hebben te maken met een grote mensenstroom, die zowel naar buiten als naar binnen willen. In dit geval zou een gewone schuifdeur simpelweg constant open staan en zou de hele functie van ‘deur’ weg vallen. Voor deze situaties is er de bekende draaiende deur, ook wel de carousseldeur genoemd.

Hoe dicht moet de deur zijn?

In de operatiezaal van een ziekenhuis is steriliteit het belangrijkste dat er is. De automatische deuren van dergelijke ruimtes moeten dan ook lucht en geluiddicht zijn. Speciaal voor deze situaties zijn er ook automatische deuren die hier aan voldoen. Experts zoals bij Entrance weten precies welke deur u nodig heeft en kunnen deze ook professioneel installeren zodat hij werkt zoals hij moet werken.

Hoeveel ruimte heeft u?

Van dubbele schuifdeuren tot vouwdeuren, afhankelijk van de lengte van de wand waar uw deur komt en de gewenste doorgang, zijn er veel verschillende opties. Zo geeft de dubbele schuifdeur de grootste doorgang, maar neemt deze ook de meeste ruimte in beslag. De vouwdeur zorgt daarentegen dat vrijwel de volledige beschikbare wandruimte bij het openen in de doorgang verandert. Vraag bij uw automatische deur specialist welke deur het meest geschikt voor u is. Zij bieden voor elke klant een passende oplossing.

https://www.entrance.nu/index.html