Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Media

Waarom is een VPN onmisbaar op reis?

Wat is VPN

Met VPN (Virtual Private Network) maak je een veilige verbinding wanneer je jezelf via Wifi of een openbaar netwerk aanmeld bij diensten op het internet. Hierdoor is het voor hackers zo goed als onmogelijk om je accountgegevens te onderscheppen. Het geeft je bovendien de mogelijkheid om je anoniem te begeven op het internet.

 

VPN over de grens

Wanneer je je in een ander land bevindt, heb je in een groot aantal gevallen geen mogelijkheden om Nederlandse streamingdienst te gebruiken. Dit komt omdat er een geografische beperking zit op veel internetdiensten. Met VPN op reis kun je dit eenvoudig omzeilen. Andersom kun je ook gebruik maken van buitenlandse streamingdienst die hier via de normale IP-route niet worden ondersteund.

Anoniem

Als groot voordeel van het werken met een VPN verbinding is dat je niet alleen anoniem verblijft op het internet. Ook in landen waar het internetverkeer wordt gecensureerd kun je toch veilig je mening ventileren. Bijkomend voordeel is dat internetgiganten jouw surfgedrag niet kunnen volgen, daarmee is je privacy grotendeels gewaarborgd.