Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Muziek

Wat is een FM transmitter?

Veel auto’s hebben tegenwoordig wel een USB  ingang waarmee je je gsm kan verbinden zodat je je eigen muziek kan spelen of  heeft een bluetooth verbinding waarmee je kan connecteren.  Natuurlijk heeft niet iedereen dit aanwezig in zijn auto en kunnen ze enkel luisteren naar de radiozenders  of moeten Cd’s gaan kopen, wat natuurlijk niemand nog doet.   Een FM kan heeft tal van opties waardoor je radio luisteren  veel uitgebreider kan ervan. 

Met een fm transmitter kan je muziek luisteren vanaf je gsm op je radio. Je stelt een frequentie in waar jij zogezegd muziek op broadcast. Mensen die tot 40 meter in jou omgeving zitten  kunnen op die frequentie luisteren naar de muziek die jij afspeelt.  Eigenlijk wordt een FM transmitter vooral gebruikt door mensen die geen bluetooth of USB verbinding hebben zodat ze gewoon de muziek kunnen afspelen die zij willen luisteren. Ook heb je de mogelijkheid om via de internet radio van een lokaal station de muziek af te spelen in je auto hierdoor.

 Er zijn  ook FM transmitters die enkel werken  met een audio uitgang zoals een dock aansluiting van een Ipod. Ondanks dat het maar een laag zendvermogen heeft is het in verschillende landen niet toegestaan om een FM  transmitter te gebruiken.  In Nederland is  het sinds 2008 pas toegestaan een transmitter te gebruiken, indien je geen storingen veroorzaakt bij andere stations.

Voor een goede ontvangst  en waar je anders zenders bij  stoort  moet je kiezen van een FM frequentie die niet gebruikt word op de FM band.  Een frequentie die je overal kan gebruiken zonder dat je  storingen bij andere  stations veroorzaakt kan je terugvinden kan je online terugvinden, je gaat zoeken op lijsten van alle zenders zowel nationale als lokale zodat je een vrije frequentie gebruikt.

 

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht