Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Wat is trekveer?

Trekveren zijn ontworpen om draad door een elektrische leiding te trekken. De trekveer wordt meestal gebruikt op muren die al klaar zijn, en het helpt ervoor te zorgen dat je draad en kabel door kunt voeren zonder onnodige gaten in de muur te hoeven maken. Trekveer is vergelijkbaar met een hengel. Trekveer is er in verschillende materialen en maten, afhankelijk van het type draad dat je probeert te trekken.

Soorten trekveer

Over het algemeen zijn er twee soorten trekveren o.a kunstof en stalen. Een stalen trekveer is spiraalvormig en strak en de kunstof trekveer is gemaakt van nylon. Trekveer komt in verschillende maten. Het trekveren van 5, 10, 20, 30 en 50 meter worden meestal gebruikt.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Trekveer wordt het meest gebruikt voor het doorvoeren van leidingen door onbereikbare plaatsen. Een leiding is een buis die elektrische draden beschermt tegen blootstelling, waardoor ze worden beschermd tegen interferentie. Het werkt als een stuk staal of glasvezel dat aan het uiteinde gevouwen wordt en door de lengte van een leiding wordt geperst. Aan het andere uiteinde worden de draden bevestigd zodra deze naar buiten komen en vervolgens worden teruggetrokken.

Het wordt dan vastgezet en teruggetrokken door de lengte en gekoppeld aan een elektriciteitskast of geleider. Trekveer wordt meestal gebruikt in gebieden waar blootliggende draden aanwezig zijn, zoals krappe ruimtes, het laagste en het hoogste niveau van huizen en andere gebieden.

Waar het ook van is gemaakt, trekveer moet flexibel genoeg zijn om door de leiding te komen, maar het moet stijf genoeg zijn om het naar het andere uiteinde te leiden. Duurzaamheid is ook essentieel bij trekveer, omdat het door een leiding moet kunnen kronkelen zonder vervormd of versleten te raken.

Tips voor het gebruik van trekveer

 -Het uiteinde van een trekveer is gevaarlijk, dus zorg ervoor dat het niet wordt blootgesteld. Als het ooit springt, kan het een vervelende snee achterlaten. Pak het uiteinde van je trekveer en gebruik een tang – Knijp de trekveer stevig vast, zodat het scherpe uiteinde niet meer zichtbaar is.

-Bij het aanbrengen van trekveer door de muren zorg voor een lichte buiging in de tape ervoor dat deze niet vast komt te zitten in de muur. Door de trekveer heen en weer te draaien, stopt de tape ook met zelfoprollen.