Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Onderwijs

Workshop op school

Workshop op school

Basisschool leraren hebben het vaak erg druk, zo druk dat het soms lastig kan zijn om henzelf te verdiepen in bijzondere onderwerpen. De oplossing hiervoor is een organisatie als Grote Broer. Grote Broer organiseert culturele workshop voor het basisonderwijs in verschillende disciplines. Naast de gave workshops organiseert Grote Broer ook gave circusdagen en voorstellingen. 

Het fijne voor basisscholen is dat zij er geen werk aan hebben, zij hoeven slechts hun wens te uiten en vervolgens wordt alles geregeld. Van het maken van een planning tot de afbouw zorgt Grote Broer voor de organisatie. 

De workshopdocenten die door Grote Broer worden ingezet zijn professionals. Deze docenten beheersen allemaal over een eigen specialisatie en hebben al jaren ervaring in het geven van workshops aan deze doelgroep. Vaak hebben onze workshopdocenten ook jaren ervaring in de branche van hun eigen specialisatie, een circusdocent heeft dus ook echt in het circus gewerkt!

Workshop speellab

Een voorbeeld van een leuke workshop is de workshop speellab. Tijdens deze workshop werken de leerlingen aan het bouwen van een stad. Dit doen zij met een 3d-pen, een pen waarmee je ook van het blaadje af kan tekenen! Met een 3d-pen kan je van alles maken, tijdens deze workshop gebruiken de leerlingen de pen om huizen, voertuigen en andere stadsgebouwen te maken. 

De kinderen werken samen aan het bouwen van deze stad en leren op die manier samenwerken, ruimtelijk inzicht hebben en hoe het is om met een 3d-pen te werken. De workshop docent die deze workshop begeleid zorgt ervoor dat elke leerling iets te doen heeft, iedereen werkt mee aan het bouwen van de stad. 

Uit ervaring blijkt dat de leerlingen het gebruiken van nieuwe materiaal als een 3d-pen erg snel oppakken, de nieuwsgierigheid van de leerlingen zorgt ervoor dat ze binnen een aantal minuten overweg kunnen met de pen. 

Mocht dit nou interessant klinken, kijk vooral eens op de website van Grote Broer. http://grotebroer.com