Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Dienstverlening

Zoeken op internet

Het imperium van Google begon in 1996. Toen startte 2 studenten genaamd Larry Page en Sergey Brin het internet bedrijf. De 2 hadden een systeem bedacht wat het volledige internet kon indexeren. Dit indexatie systeem kreeg de naam PageRank. Door de indexatie van het toen al gigantische internet kon men aan de hand van zoekwoorden relevante resultaten tonen. Men begon vanuit de garage van een vrind te werken en pas in 1999 werd een kantoor geopend. Inmiddels werken er meer dan 20.000 mensen op het hoofdkantoor in Californië. De zoekmachine is gegroeid tot een van de grootste bedrijven binnen de ICT branche. Google is niet alleen eigenaar van de zoekmachine. Het miljarden bedrijf heeft namelijk nog een aantal paradepaardjes in bezit: de video website YouTube, het sociale netwerk Google plus, het mobiele platform Android, fabrikant van mobiele telefoons Nexus, e-mail verschaffer Gmail en nog veel meer.

De zoekmachine Google heeft in Nederland bijna een monopolie op zoekopdrachten. Het bedrijf verzorgd ca. 90% van het internet verkeer. Dit zorgt er voor dat bedrijven afhangkelijk zijn van de zoekmachine. Hoe hoger je staat in de zoekresultaten hoe hoger je online vindbaarheid is. Gelukkig bied Google websites een kans en resultaten zijn dan ook tot op zekere hoogte te beïnvloeden, dit kan op twee manieren: zoekmachine optimalisatie (organisch of SEO) en adverteren (betaald of SEA).

Linkbuilding uitbesteden is raadzaam. Niet alleen omdat gespecialiseerde bedrijven veel minder tijd en dus geld kwijt zijn, maar ook omdat als het fout gebeurt men juist zakt in de zoekresultaten. Hoog staan in Google gaat niet zo maar, ik maak altijd graag de vergelijking met fitness. Men gaat sporten om een mooi lichaam te krijgen, maar voor een goed resultaat dient men een flinke dosis geduld te hebben en er komen veel meer factoren bij kijken dan alleen pure krachttraining. Dit is voor online marketing niet anders, alleen in plaats van met gewichten werkt men met linkbuilding.

Voor meer info : Bezoek de bron van dit bericht