Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

3 Dieetschema’s die meer kwaad dan goed doen

Bijna iedereen heeft er ooit aan moeten geloven. Wanneer de oude broeken niet meer passen en je niet tevreden bent met de bijgekomen vakantiekilo’s zit er niets anders op dan diëten. Echter is dit niet altijd zonder gevaren. Er zijn een hoop methodes beschikbaar die snel afvallen garanderen, maar waarvan voedingsdeskundigen zeggen dat ze meer kwaad dan goed doen. Het is dus altijd belangrijk een kundig dieetschema te volgen waarbij je op een gezonde wijze afvalt. Echter kan het ook informatief zijn om te lezen wat nou echt niet kundig is, vandaar deze 3 gevaarlijke diëten.

Het militair dieet

Het 3-dagen-dieet, ook wel het militair dieet genoemd is een dieet waarbij je 3 dagen zo goed als niks eet en 4 dagen zelf bepaald wat je eet. Je lichaam komt als het ware in een soort crash, waarbij het natuurlijk ritme verdwijnt. Afvallen is hierbij vrijwel gegarandeerd, maar enkel in een hele korte termijn. Verder levert het slechte eetgewoontes op en kan het dus gevaarlijk zijn.

Het katoenen-balletjes-dieet

Je zou haast zeggen dat zelfs de grootste fanatiekelingen zich niet wagen aan dit dieet. Toch komt het met enige regelmaat voor. Het katoenen-balletjes-dieet houd precies in wat de naam doet duiden. De bedoeling is dat katoenen balletjes in vloeistof gedoopt worden, waardoor ze gemakkelijk af te slikken zijn. Vervolgens eindigen ze in de maag en veroorzaken ze een vol gevoel. Echter beginnen hier ook tevens de problemen. De katoenen balletjes kunnen je darmen verstoppen en zorgen er tevens voor dat je weinig tot geen voedingsstoffen binnen krijgt.

Het lintwormdieet

In Nederland is dit dieet illegaal, maar dat is bij lange na niet overal zo. Het lintwormdieet is extreem gevaarlijk en kan in sommige gevallen zelfs dodelijk zijn. Bij dit dieet wordt een lintwormeitje opgegeten waardoor er uiteindelijk een lintworm in je darmen gaat groeien. Dit beest kan tot 25 jaar oud worden en wordt met regelmaat 20 meter lang. Hij neemt het gros van de voedingsstoffen op waardoor je uiteindelijk af zult vallen. Echter kan het er heel snel voor zorgen dat er veel te weinig voedingsstoffen binnenkomen. Een operatie is vaak vereist om een lintworm in vergevorderd stadium te verwijderen.

https://dieetschema.nl/