Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

4 redenen om met werkkleding te werken als bedrijf

Niet elk bedrijf schaft werkkleding aan voor de werknemers. In veel magazijnen is het nog zo dat iedereen in zijn of haar eigen kloffie loopt. Natuurlijk mooi om vrij te zijn in de keuze voor kleding als werknemer, maar is dit wel zo veilig, en zitten er niet veel nadelen aan. Er wordt door verschillende professionals aangegeven dat een bedrijf altijd het beste kan kiezen om wel bedrijfskleding of werkkleding aan te schaffen. Dit komt omdat dit bepaalde voordelen met zich mee brengt. Deze voordelen zijn verder in deze blog uitgelegd.

Veiligheid

Als bedrijf bent u verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving. Om de veiligheid van werknemers te waarborgen is er door de overheid de zogenaamde Arbeidsomstandigheden wet in de wereld gebracht. Dit moet ervoor zorgen dat werkgevers zich bewust worden van de veiligheid en gezondheidsrisico’s die er zijn op de werkvloer. Arbeidsongevallen komen jaarlijks nog steeds in vele maten voor in bepaalde sectoren. Als eigenaar van een bedrijf wilt u die absoluut voorkomen bij uw bedrijf. Goede werkkleding is naast een veilige omgeving een belangrijk aspect hiervoor. Met de juiste werkschoenen, met stalen neus, en met kledingstukken die steviger zijn kunt u al bepaalde risico’s wegnemen.

Promotie

Werkkleding of bedrijfskleding kan ook worden gezien als een promotieobject. Een bedrijf kan veel geld pompen in bepaalde marketingcampagnes, maar simpel een kledingstuk laten bedrukken met een logo of website kan al voor mooie promotie zorgen. Het aanbod in bedrijfskleding bedrukken met een logo of merknaam is tegenwoordig erg groot. Er is bijna geen kledingstuk te noemen die u niet kunt laten bedrukken. U kunt naast bedrukken ook ervoor kiezen om iets te borduren op een kledingstuk. Zo kunt u denken aan het borduren van een logo op een pet of muts bijvoorbeeld. Deze items kunnen naast werkkleding voor de werknemers ook nog worden gezien als weggeef materiaal op beurzen of ander feestelijke gelegenheden.

Professioneel

De veiligheid en promotie zijn twee zeer grote voordelen van het aanschaffen van werkkleding. Een bijkomend voordeel van werkkleding is dat het bedrijf professioneler overkomt. Neem bijvoorbeeld een schilder die wordt ingehuurd om bij iemand thuis te gaan schilderen. Iemand die aankomt in zijn eigen trui met een spijkerbroek komt minder professioneel over dan iemand met een mooi tenue van het bedrijf met een logo en mogelijk nog met initialen of naam op de kleding gedrukt. Als bedrijf wilt u ook aan de klant laten zien dat de klant vertrouwen kan hebben in een goede uitkomst. De professionaliteit van een bedrijf zorgt er ook voor dat uw bedrijf in een mooi daglicht komt en dat is dus ook goede promotie.

Samenhang

Het laatste voordeel van werkkleding voor de werknemers is de gelijkheid en de samenhang. Op de basisschool of de middelbare school komt het veel voor, pesten. Nu blijft het daarbij niet. Pestgedrag of mensen minder serieus nemen komt ook voor op de werkvloer. Dit komt in veel gevallen omdat mensen op een bepaalde manier zich kleden of niet allemaal even veel geld hebben om het beste van het beste aan te schaffen. Door werkkleding aan te schaffen voor uw werknemers zorgt u voor gelijkheid en voelt iedereen zich op zijn of haar plek. Daarbij kan het ook als gevolgen hebben dat er naast gelijkheid ook een soort van samenhang zal volgen. U kan het vergelijken met een voetbalteam die in hetzelfde tenue ten strijde gaat. Werknemers met het zelfde shirt met logo zien zichzelf ook misschien meer als team.