Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

4 redenen om te kiezen voor groene stroom

In ons land ligt meer en meer de focus op duurzaamheid. Dat is niet geheel verwonderlijk, aangezien de invloed van de mensheid op de aardbol veel te groot is. Zo is het gat in de ozonlaag ongekend groot geworden, stijgt de temperatuur op de aardbol al jaren en verbruiken we eigenlijk veel te veel energie.

Wil jij graag minder energie gaan gebruiken? Dan is het advies om thuis op een bewuste manier met allerlei elektronische apparaten aan de slag te gaan. Ook is het aan te raden om te kiezen voor groene stroom. Waarom? Dat lees je hieronder.

Reden 1: groene stroom wordt steeds voordeliger

Lange tijd is groene stroom vrij duur geweest, maar daar komt nu flink verandering in. Veel energieleveranciers, zoals Vattenfall, zijn in staat om groene stroom vrij voordelig aan te bieden. Indien ook jij voor groene stroom kiest, kun je de dus van een lager maandtarief genieten. ondertussen ben je ook nog eens duurzaam bezig; een win-win situatie dus!

Reden 2: goed voor de aardbol

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit betekent eigenlijk dat de groene stroom een stuk minder belastend is voor het milieu dan normale stroom. Aangezien het echt 2 voor 12 is wat betreft de staat van onze aardbol is het wenselijk dat meer en meer huishoudens voor groene stroom gaan kiezen. Indien je een duurzame leefstijl nastreeft, kun je eigenlijk niet meer zonder groene stroom.

Reden 3: goed voor jouw uitstraling

Ben je de eigenaar van een bedrijf? Dan is het absoluut belangrijk om duurzaamheid uit te stralen. Dat doe je door duurzaam te ondernemen, waarbij de keus voor groene stroom eigenlijk voor de hand liggend is. Met behulp van een energievergelijker kun je direct achterhalen welke leverancier de goedkoopste groene stroom voor jouw kantoorpand of loods kan leveren!

Reden 4: voor de toekomstige generaties

De aardbol is echt drastisch aan het veranderen én aan het verslechteren. Dit betekent dat het mogelijk voor onze toekomstige generaties niet meer mogelijk is om ‘normaal’ op onze aardbol te leven. Wil jij daar geen schuldige van zijn? Ook dan is het interessant om te kiezen voor groene stroom. Al met al ben je onwijs duurzaam bezig als je ook voor groene stroom kiest. In de afgelopen jaren zijn in ieder geval al veel huishoudens in Nederland je voorgegaan!