Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Energie

Energie besparen doe je met deze tips

Het is geen geheim dat het leven tegenwoordig enorm duur is. Door de energiecrisis zijn de prijzen torenhoog geworden en lopen veel gezinnen tegen financiële problemen aan. Het is dus enorm belangrijk om je hier bewust van te zijn en te proberen om hier je eigen steentje aan bij te kunnen dragen. Energiebesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. We moeten het samen doen, dus elk beetje telt. Lees snel verder om te ontdekken wat jij nog meer kunt doen om geld en energie te besparen.

Automatiseer je lampen

Heb je al eens gehoord van smart lampen? Tegenwoordig zijn niet alleen lampen, maar veel apparaten geautomatiseerd en gekoppeld aan bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Het concept van een smart lamp houdt in dat je de lamp op afstand kunt besturen en kunt instellen. Je kunt bijvoorbeeld het licht dimmen, lampen koppelen zodat deze tegelijkertijd aan of uit kunnen en instellen wanneer je ze wilt gebruiken. Dit is niet alleen gemakkelijk in het gebruik, maar kan op deze manier ook energie besparen. Je kunt namelijk zelf in de hand hebben wanneer je welke lampen gebruikt en hoe fel deze zijn. Daarnaast is het gebruik van led lampen veel duurzamer dan andere modellen, waardoor je automatisch energie bespaart. Kies daarom voor een calex smart lamp.

Slimme systemen voor in je huis

Wil je in de automatisering van je apparaten een stap verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor producten van klik aan klik uit. Dit systeem is gebaseerd op de automatisering van verschillende apparaten in je huis en draagt daarnaast ook bij aan de veiligheid van jouw woning. De systemen zijn enorm gemakkelijk in de installatie en het gebruik, zodat jij kan genieten van jouw draadloze comfort in je eigen huis. Denk hierbij aan slimme verlichting, schakelaars voor binnen en buiten voor bijvoorbeeld rolluiken, en nog veel meer! Er is enorm veel te ontdekken wat jouw leven een stukje makkelijker maakt. Door de automatisering van het systeem heb je het elektriciteitsgebruik ook meer in de hand en daardoor kun je hier op besparen.

wat kun je nog meer doen?

Naast de aanschaf van slimme systemen, zijn er meer dingen die je kunt doen om energie te besparen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je huis (opnieuw) te laten isoleren. Daardoor kun je de warmte veel beter in je huis houden waardoor je minder lang hoeft te stoken. Hierdoor bespaar je op verwarmingskosten. Daarnaast houdt een goede isolatielaag ook de warmte buiten wanneer de temperatuur weer omhoog gaat. Daardoor hoef je geen airco of ventilator te gebruiken wat automatisch ook je elektriciteitskosten weer verlaagt. 

We moeten het samen doen

We zijn het er allemaal wel mee eens dat het leven tegenwoordig super duur is en dat we elk ons eigen deel moeten doen om klimaatverandering tegen te gaan. Besparen op energie is hier een enorm belangrijk onderdeel van. Door minder te stoken en elektrische processen te automatiseren en koppelen, heb je beter zicht op je verbruik en kun je er bewuster verandering in brengen. Ontdek wat dit voor jouw situatie kan opleveren!