Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Woning en Tuin

5 tips om je badkamer in één dag op te knappen

Als we denken aan het verbouwen van een badkamer zijn de twee factoren die onze beslissing meestal in de greep houden de duur van de verbouwing van de badkamer en de kosten die ermee gemoeid zijn. Maar het is niet nodig dat je je plannen daardoor op een afstand moet houden. Hier zijn een paar ideeën om in één dag een frisse nieuwe look te geven zonder veel kosten en gedoe.

Wastafelkranen opwaarderen

Voor een badkamer zijn kranen de juwelen. Een nieuwe kraan geeft een nieuwe definitie aan het uiterlijk. Er zijn vele keuzemogelijkheden op de markt van stijlen die bij bijna in elke inrichting passen, van klassiek tot eigentijds of rijk tot rustiek of een stijl van die soort. Het veranderen van kranen heeft een extra voordeel dat eraan verbonden is. Over het algemeen hebben de oudere kranen een hoger gebruik en zijn ze door slijtage vatbaarder voor lekken. Er wordt dus meer water en geld aan verspild.

Verf opnieuw

Bij het herinrichten van een willekeurige plaats staat schilderen altijd op de to-do lijst. Het is, natuurlijk, de gemakkelijkste en de eenvoudigste manier om de ruimte een nieuw uiterlijk te geven. Je hebt misschien niet veel verf nodig voor de badkamers en ze kunnen in één dag gedaan worden. Houd bij het kiezen van de kleur in gedachten dat je badkamer een plek is die je ontspanning geeft. Houd de tinten lichter, zachter of neutraal. Je kunt altijd kleur toevoegen met de achtergronden, accessoires en handdoeken.

Verander de kasten en het beslag

Met het nieuwe uiterlijk met de verf en de kranen is het volgende dat veranderd kan worden in het toevoegen van enkele planken of het nieuwe hang- en sluitwerk eraan. Als je bad niet veel ruimte heeft, kun je er wat kastjes onder de gootsteen bijzetten. Of je kunt zelfs knoppen en lade-trekkers laten vervangen. Zoek naar het beslag dat de kranen aanvult om de badkamer een aangename aanblik te geven.

Vervang je douche

Als je de kranen vervangt, is het natuurlijk ook een must om de douchekoppen te vervangen, en ze moeten passen bij het uiterlijk dat je aan je badkamer geeft. Er zijn veel mogelijkheden op de markt die veel voordelen bieden. Het sproeipatroon kan aangepast worden om een spa-achtig gevoel te krijgen. Net als het voordeel van de kraan, geldt ook hier hun zelfde regel. De low flow of low rise douchekoppen kunnen water besparen samen met je een meer ontspannen gevoel te geven.

Het raam en het linnengoed

Als je klaar bent met de verf en de vervangingen, is het laatste wat verandering behoeft de raambekleding voor de badkamer en het linnengoed. De ramen hebben hier volledige privacy nodig. Terwijl gordijnen misschien geen goede keus zijn omdat de stof het water kan vasthouden, moeten de jaloezieën van een materiaal zijn dat gemakkelijk schoon te maken is en waterbestendig is. Probeer een rolgordijn of vouwgordijn. Je kunt in de badkamer wat luxueuze handdoeken en vloerkleden leggen of de deur die bij de inrichting past om de afwerking af te maken.

Eenmaal klaar is je badkamer helemaal klaar met een nieuw uiterlijk en gevoel dat je geest ontspant. Alleen al de eenvoudige en kleine veranderingen kunnen nieuw leven inblazen en zonder beperkt budget al het verschil maken.

 

https://www.raamdecoratie.com