Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Financieel

Ga voor de beste brokers en start met beleggen

Hoe vergelijk ik een goede broker?

De beste broker vergelijken gaat vrij makkelijk door naar alle eisen te kijken die het platform op haar website stelt. Ga ook na waarin je wilt gaan beleggen zoals aandelen, grondstoffen, EFT’s, Cryptovaluta of andere producten. DEGIRO en eToro zijn twee bekende brokers waarbij je in effecten kunt beleggen. Kijk eerst naar de voorwaarden zoals de kosten, minimale inleg en het aanbod. Bij de ene broker ben je meer tijd kwijt dan de andere met beleggen. Als je een beginner bent kun je kiezen om te oefenen met speelgeld op een demoaccount tussen de 10.000 en 100.000 euro. Kijk naar opnamekosten, transactiekosten en valutakosten. De verschillen sterk per broker. Verder kun je bij eToro kant en klare stategieen vinden van anderen, het zogeheten Copytraden.

Waarmee kan ik het beste als beginner starten?

De beste broker voor beginnende beleggers, die weinig verstand hebben van beleggen is het verstandig om te oefenen met een demo account of gebruik te maken van andermans tools die ins en outs van het “traden” kennen. eToro biedt sociale platformen aan om ervaringen uit te wisselen maar is niet echt een beginnersbroker zoals deze doet voorkomen. De CFD’s die deze aanbiedt zijn een riskante onderneming om in te beleggen als je hier geen of weinig kennis van hebt. Ook is Daytraden niet echt voor beginners, hierbij moet je snel en actief traden en dat vraagt meer ervaring. DEGIRO is met haar “passief traden” meer een beginners account. Ook de inleg is zeer laag van slechts een euro om mee te starten bij DEGIRO tegenover 200 euro bij eToro.

DEGIRO vs eToro

DEGIRO vs eToro zijn twee brokers die een goede score van hun gebruikers hebben ontvangen. Ze staan bekend als relatief voordelig. De 0% commissie bij EFT’s bij eToro is zeer aantrekkelijk. DEGIRO heeft bankgarantie en de mogelijkheid om geld op de bank te storten in samenwerking met Flatex. Verder is DEGIRO goed voor mensen met geduld die langer over traden doen. De kosten zijn vrij laag. eToro heeft voordelige transactiekosten. De kosten voor storten zijn bij beide brokers gratis.

Maak een persoonlijke keuze

Handelen in effecten heeft altijd een risico als het product wat je koopt minder waard is dan de aanschafprijs bij verkoop. Uiteraard kun je flink wat rendement behalen als je het goed doet, eventueel leert beleggen en ervaringen met anderen uit kunt wisselen. Stort nooit te hoge bedragen en stort alleen geld dat je echt kunt missen.

https://beter-beleggen.nl/