Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

Auto aanpassingen voor de rolstoelbus

Wil je een rolstoelbus aanschaffen voor het vervoeren van een persoon in een rolstoel of het vervoeren van een rolstoel of scootmobiel zonder persoon? Een rolstoelbus is in veel opzichten een goede uitkomst. Maar hoe ziet een rolstoelbus eruit en wat voor aanpassingen kun je hier allemaal in laten doorvoeren? Een goede rolstoelbus heeft een aantal belangrijke kenmerken, waaronder de ruimte. De ruimte in een rolstoelbus is van groot belang, omdat dit voor zowel de persoon in de rolstoel als de bestuurder of overige passagiers voor veel gemak zorgt.

Lees hier meer over een aangepaste auto wanneer je op zoek bent naar een rolstoelauto in plaats van rolstoelbus.

Een rolstoelbus is verkrijgbaar in allerlei soorten merken en modellen, van Citroën en Ford tot Peugeot en Volkswagen. Deze modellen kunnen allemaal op maat worden aangepast zodat dit een geschikte rolstoelbus wordt voor jouw specifieke situatie. Welke aanpassingen kunnen worden gedaan aan de rolstoelbus? In de eerste plaats kan de bodem worden verlaagd. Hierdoor kan de persoon in de rolstoel gemakkelijk naar buiten kijken en zit hij/zij op gelijke hoogte met medepassagiers. Hoe ver de bodem verlaagd moet worden is afhankelijk van de grootte van de rolstoel en de persoon in de rolstoel.

Ontdek je opties bij Freedom Auto Aanpassingen

Een andere aanpassing is het plaatsen van een oprijplaat of een lift waarmee de rolstoel gemakkelijk in de aangepaste bus kan worden gereden. Bij Freedom Auto Aanpassingen ontdek je niet alleen de mogelijke aanpassingen, maar ook wat er voor jouw situatie mogelijk is en hoe dit gerealiseerd kan worden. Een rolstoelbus brengt veel mogelijkheden met zich mee!

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelbus/