Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Aanbiedingen

Creëer jouw droomtuin met deze 5 benchmarks voor buitenleven

1. Comfortabele zitplekken

Een belangrijke benchmark voor een geslaagd buitenleven is het creëren van comfortabele zitplekken in jouw tuin. Denk hierbij aan een loungehoek met zachte kussens, een hangmat tussen de bomen of een gezellige picknicktafel voor het hele gezin. Zorg ervoor dat je voldoende zitplekken hebt voor zowel ontspanning als gezellige etentjes met vrienden en familie.

2. Groen en bloeiend

Een tuin vol groen en bloeiende planten is een must voor een aangenaam buitenleven. Kies voor een mix van vaste planten, eenjarige bloeiers en groenblijvende struiken om het hele jaar door van een kleurrijke tuin te genieten. Vergeet ook niet om wat klimplanten toe te voegen aan jouw tuin, zoals een mooie clematis of klimroos, om zo een groene oase te creëren waar je heerlijk in kunt ontspannen.

3. Sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting is om ook in de avonduren te kunnen genieten van jouw tuin. Plaats bijvoorbeeld grondspots langs het tuinpad, hang sfeervolle lampionnen in de bomen en zet wat kaarsen op tafel voor een gezellige ambiance. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen een warme sfeer, maar zorg je er ook voor dat je langer buiten kunt blijven zitten op zwoele zomeravonden.

4. Beschutting en privacy

Een gevoel van privacy en beschutting is belangrijk voor een fijn buitenleven. Zorg daarom voor voldoende schaduwplekken in jouw tuin, bijvoorbeeld door het plaatsen van een pergola, schaduwdoek of een grote parasol. Daarnaast is het belangrijk om jouw tuin af te schermen van nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Dit kun je doen door het plaatsen van een mooie schutting, een groene haag of door het strategisch plaatsen van plantenbakken en tuinmeubilair.

5. Buiten koken en eten

De laatste benchmark voor een geslaagd buitenleven is de mogelijkheid om buiten te koken en te eten. Een buitenkeuken of barbecue is hiervoor ideaal. Zorg voor voldoende werkruimte en opbergruimte, zodat je alles bij de hand hebt om heerlijke maaltijden te bereiden. Een grote eettafel met comfortabele stoelen maakt het plaatje compleet en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het buitenleven.

Als je aan de slag gaat met deze benchmarks, zul je merken dat jouw tuin al snel verandert in een heerlijke plek om te ontspannen, te genieten en samen te zijn met vrienden en familie. Van der Heijden Buitenleven kan je hierbij helpen door het aanbieden van een breed assortiment aan houten tuinproducten, zoals schuttingen, pergola’s en tuinmeubilair.