Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Auto’s en Motoren

De aankoop van een elektrische auto

Een elektrische auto is een auto in tegenstelling tot de meeste auto’s geen verbrandingsmotor heeft. De auto heeft een elektromotor. Volgens deskundigen is een elektromotor zuiniger dan een verbrandingsmotor. Dit heeft ermee te maken dat een verbrandingsmotor bestaat een groot aantal onderdelen die ervoor zorgen dat de auto beweegt.

Het proces

Tijdens het proces van de verbranding waardoor er de energie wordt gecreëerd die leidt tot beweging van voertuig gaat er veel energie verloren. Dit heeft ermee te maken dat er veel bewegende onderdelen zijn in een verbrandingsmotor. Door deze onderdelen treed er een groot verlies van energie op. Al deze energie gaat namelijk zitten in de bewegende onderdelen die warm worden. Deze warmte wordt dus nu niet gebruikt voor het in beweging brengen van de auto. Daarnaast is het zo dat deze grote hoeveelheid onderdelen slijten. De elektromotor heeft hier minder last van. Deze motor heeft namelijk minder bewegende onderdelen omdat de stroom wordt geleid via kabels direct uit de accu waar deze in opgeslagen is. Hierdoor is het verlies van energie vele malen lager dan bij een brandstofmotor. Dit zorgt er dus voor dat de elektromotor veel efficiënter is dan een brandstofmotor. Gekeken naar het verbruik is dit dan ook veel lager. Bovendien verbruikt een brandstofmotor fossiele brandstoffen waartegen een elektromotor kan rijden op zon- of windenergie. Dit zorgt er dus ook voor dat het opwekken van de brandstof veel beter is voor de natuur. Hier dient echter wel een kanttekening naast te worden geplaatst omdat het maken van zonnepanelen of windturbines ook fossiele brandstoffen kost.

Vakantie

Een vaak gehoord tegenargument van een elektrische auto is dat hij niet geschikt is voor de lange afstanden. Dit is correct maar er zijn wel een groot aantal autofabrikanten bezig met het ontwikkelen van een accu die zelfs de brandstofmotoren zal overklassen. Deze vooruitzichten zullen in komende jaren tot een uiting komen of juist floppen. Het is en blijft toekomstmuziek. Er is echter wel een oplossing voor dit probleem van de lange afstanden naar bijvoorbeeld een vakantie adres in Zuid-Frankrijk. Kies er dan gewoon voor om voor die twee weken een personenbus huren echt. Een personenbus huren echt zorgt ervoor dat je wel gewoon de dingen kunt die normaal ook zou doen. Als je een personenbus huren echt kun je ook nog eens lekker veel spullen meenemen wat vaak een probleem is als je op vakantie gaat. Dus dan is dat ook meteen opgelost.

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/personenbus-huren-echt/