Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Gezondheid

De essentie van tandpasta

Tandarts Middelburg helpt hun cliënten. De juiste tandpasta is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van het gebit. Niet elke tandpasta is namelijk opgewassen tegen al het tandplak en de slechte bacteriën die tanderosie veroorzaken. Daarom is het zaak om de tijd te nemen om de juiste tandpasta aan te schaffen. Je zal hier weliswaar meer voor moeten neerleggen, maar het is het geld heel erg waard. Je betaalt liever wat meer, dan dat je gaatjes hebt en dure rekeningen van de tandarts moet gaan betalen. Tandartsen kunnen je namelijk het juiste advies geven over welke tandpasta je het beste kunt gebruiken.

Meningsverschil tussen tandartsen

De vraag is echter: welke tandpasta is nou het beste. Tandartsen raken namelijk maar niet uitgepraat welk merk het beste is voor je tanden. Sommige tandartsen zweren bij het ene merk, maar de ander heeft daar toch een ander type tandpasta voor. De ene tandpasta schijnt namelijk beter te zijn voor het behoud van het glazuur en de ander zorgt ervoor dat het tandvlees gezond blijft. Daarnaast bestaan er ook tandpasta’s die je tanden bij langdurig gebruik, witter maken. Hierdoor hoef je niet naar Turkije voor goedkope facings en zijn je tanden gewoon mooi wit zonder er iets aan te laten doen.

De hoeveelheid tandpasta die nodig is

Over de hoeveelheid tandpasta kan ook nog een nodige discussie gevoerd wordt. Aan de ene kant zeggen veel tandartsen dat je maar een kleine hoeveelheid tandpasta nodig hebt. Aan de andere kant weet ik dat mijn moeder altijd het advies krijgt om minder hard te tandenpoetsen, maar een vriend van mij krijgt datzelfde advies nooit. Het verschil tussen de twee? Het verschil tussen de twee is dat mijn moeder een bescheiden hoeveelheid tandpasta nam, terwijl mijn vriend een gigantische hoeveelheid tandpasta nam. Dus daar is het bewijs. Je moet gewoon het driedubbele aan tandpasta erop doen en dan is je gebit het meest gezond.