Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

De Historie van de beste worstenbroodjes

 

Wil jij lekker worstenbroodjes bestellen? Het is dan ook leuk om te weten waar de worstenbroodjes vandaan komen voordat je worstenbroodjes gaat bestellen. De geschiedenis van het worstenbroodje is gekoppeld aan het karig bestaan van de kleine boeren op de zandgrond in Noord-Brabant. Nog tot de jaren zestig van de vorige eeuw slachtten veel boeren thuis een varken. Alles van het varken werd gebruikt.. Op allerlei manieren werd het vlees geconserveerd. De hammen werden gepekeld. Het vette gehakt bleef langer houdbaar als het in een broodje werd gebakken. Een eeuw geleden deden veel boeren dat nog thuis. Later werd het gehakt naar de bakker gebracht en had iedere bakker zijn eigen worstenbroodjes. Zo werden de worstenbroodjes ontstaan en pas later kwam men op het idee om ze te verkopen, nu kun je ook worstenbroodjes bestellen.

Worstenbrood om iets te vieren

Worstenbroodjes zijn in Brabant populair. Vroeger at men de broodjes niet zo vaak. Het werd tot een aantal decennia terug alleen genuttigd als men iets bijzonders te vieren had. Nu kun je ook de worstenbroodjes bestellen als je niks te vieren heb.  Zo is het ook al jaren gebruikelijk dat na een bruiloft, bij een begrafenis of crematie een schaal worstenbroodjes rond gaat. Worstenbroodjes bestellen is in dit gevallen handig. Ook in een broodtrommel voor school of werk ontbreekt

het worstenbroodje niet. Op muziekfestivals is er de worstenbroodtruck aanwezig. Het broodje smaakt goed bij een glas bier of borrel, maak ook als ontbijt bij een kop koffie is het heerlijk. Daardoor is een worstenbroodje bestellen altijd wel een goed idee.

 

Verkrijgbaarheid

De broodjes zijn allang niet meer alleen te koop bij de bakker. Er is de afgelopen jaren een mooie samenwerking ontstaan tussen de bakkers en slagers. Tegenwoordig worden de broodjes veel in de supermarkt gekocht. Zelfs buiten Noord-Brabant zijn ze soms verkrijgbaar. Doordat je worstenbroodjes kunt bestellen kun je altijd overal worstenbroodjes eten.