Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

De industriële woontrend

De laatste jaren is er een woontrend ontzettend in populariteit gestegen en dat is de industriële woontrend. Deze stoere stijl valt in de smaak bij zowel mannen als vrouwen en is iets wat een interieur liefhebber zeker vaak ziet langskomen.

Als jij je huis aan het inrichten bent of je bent net verhuisd dan wil je vast weten hoe je deze stijl in huis kunt implementeren. Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer is een goede manier om je woning al gelijk een industriële look te geven. Een cementgebonden gietvloer geeft een cement look aan je vloer en je krijgt gelijk de uitstraling die je wilt, wat heb je verder nog nodig?

Grote ramen

Vaak zie je deze stijl in combinatie met grote ramen zoals in een oude fabriekshal. De kozijnen van deze ramen zijn altijd zwart of donker grijs en als er ruiten in de ramen zitten is dit perfect.

Stenen muur

Een open muur zonder muurbekleding is ook helemaal hip in deze stijl. Er zijn zelfs al veel platen en behang in dit motief, aangezien de meeste muren in onze huizen gestuukt zijn en het niet verstandig is om al het stukwerk te gaan verwijderen.

Donkere kozijnen

Bij de ramen, maar ook bij de deuren in huis zijn alle kozijnen zwart of donker. Dit in combinatie met meubels met ijzerwerk en vaak ook hout, maakt een huis een trendy plek.

De decoratie van een industriële look zijn ook industriële dingen, zoals lampen met open bedrading en tafels met ijzer werk en hout werk.

Kleur

Deze woontrend oogt misschien wat donker, maar je kunt er natuurlijk zelf wat kleur inbrengen door de decoratie in kleur te kiezen of een muur een kleur te geven. Op Pinterest kun je veel kleuren stijlen en combinaties zijn die andere mensen maken in deze stijl. Een andere manier om kleuren te implementeren is doormiddel van planten en bloemen, dat is altijd een goed idee!

https://egafloortec.nl/cementgebonden-gietvloer/