Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Eten en drinken

De lekkerste zomergerechten van dit jaar!

Het is dit jaar warmer dan ooit! De Nederlandse temperaturen lijken tegenwoordig verdacht veel op de temperaturen die we in Zuid-Frankrijk en Spanje tegenkomen. Hoog tijd dat we daar ook onze gerechten op gaan aanpassen. In deze blog beschrijven we een aantal heerlijke zomerse gerechten uit de Mediterrane keuken!

Paella met kip en garnalen

De eerste stop die we maken is in Zuid-Spanje, in Valencia om precies te zijn. Hier vindt de Spaanse Paella namelijk haar oorsprong. Paella is een éénpansgerecht met als hoofdingrediënt rijst. Je kunt in dit gerecht veel proteïnes en groentes toevoegen. Vaak zie je traditionele Paella’s met allerlei soorten schaal en schelpdieren zoals, inktvis, garnalen, mosselen en octopus. Het lekkerste vinden wij om ze met het beste van beide werelden te maken: kip en garnalen! Voor een extra smaaksensatie kun je aan het begin blokjes chorizo toevoegen. Voeg als finishing touch op het einde verse rozemarijn toe!

Lamsrack met aardappelgratin

Lamsvlees wordt vaak gegeten in warme gebieden zoals Griekenland en Italië. Marineer de lamsrack eerst met peper en zout en laat deze rusten alvorens je hem op hoog vuur braad. Plaats ze vervolgens voor een korte tijd in de oven om ze van binnen mooi door te laten garen. Wij vinden dit stukje vlees heerlijk met aardappelgratin, vanwege de smaakcombinatie met de ruwheid van lamsvlees.

Quinoa burgers

Een heerlijke vegetarische optie voor de hamburgerliefhebbers! De quinoa is ditmaal de vleesvervanger. Maak de burgers met de quinoa, barbecuesaus, paneerveel en eigeel. Laat de geportioneerde burgers een uurtje stevig worden in de koelkast. Bak ze hierna ongeveer 8 minuten aan op de gril en beleg ze op een hamburgerbroodje met wat sla, tomaat en uienringen! Tip: voor de vleesliefhebbers kun je bij dit mengsel gehakt toevoegen alvorens je de burgers gaat portioneren.