Exclusief bedrijf Nederland
Image default
Bedrijven

Een brocante stoel opknappen

Een leuke oude brocante stoel. We zien ze vaak op de rommelmarkt of bij de kringloopwinkel. Hoe schattig de vorm ook is, ze zijn vaak al flink versleten. Toch kan deze versleten stoel met een beetje handigheid worden omgetoverd tot een prachtig meubelstuk. Wij gaan jou vertellen hoe!

 

Opnieuw stofferen

Ten eerste verwijder je het zitstuk, de rugleuning en eventueel de armsteunen van het frame. Hier zit namelijk een (niet zo smakelijke) stof omheen. Deze stof kun je gelukkig makkelijk vervangen. Ten eerste verwijder je de stof door de nagels eruit te halen. Je kunt zo de stof makkelijk eraf trekken. Zoek een leuke stof uit die je als bekleding wilt gebruiken. Deze trek je vervolgens over het zitvlak of de rugleuning heen en niet je vast. Dit kan met een stevige nietmachine uit de bouwmarkt. Het is belangrijk dat je de stof goed straktrekt zodat er geen builen in komen. Mocht je hier te huiverig voor zijn dan kun je het ook laten stofferen. Dit kan bijvoorbeeld bij Arends stofferingen. Arends stofferingen heeft al jaren ervaring met het stofferen van meubels. Dit kost wel iets extra maar dan weet je ook zeker dat het goed gebeurd. Het voordeel bij Arends stofferingen is tevens dat zij ook doorgezakte meubels kunnen repareren. Dus als de stoel vroeger veel gebruikt is dan zorgt Arends stofferingen dat hier niks meer van te merken is. Een ding is altijd zeker, het is goedkoper dan nieuwe meubels kopen.

 

Het frame vernieuwen

Het frame van de stoel kan vaak simpel worden vernieuwd door een goede schuurbeurt en een flinke lik verf. Dit kun je doen terwijl de rest van de stoel wordt gestoffeerd door Arends stofferingen. Dan heb je meteen wat tijd bespaard. Let goed op bij het uitkiezen van de kleur dat deze ook mooi bij de nieuwe bekleding past. Het is belangrijk dat je voor goede kwaliteit verf gaat. Het zou zonde zijn als je tijdens normaal gebruik de verf er makkelijk vanaf stoot. Als het frame een nieuwe lik verf heeft en goed is gedroogd, dan kun je de stoel weer in elkaar zetten. Zo krijg je makkelijk een prachtige oude stoel met een moderne twist. Een leuk projectje om eens uit te proberen. Met of zonder hulp van Arends stofferingen.

https://www.arendsstofferingen.nl/